Snažan, lijep i odan: Vlasnik pao na travu, konj za dlaku izbjegao da ga ozlijedi /FOTO/

Da su konji plemenite životinje poznato je odavno. To nam je potvrdio i događaj na manifestaciji „Zlatna griva“ održanoj u Mihaljevcima pored Požege.
„Paradna“ šetnja konjogojca Josipa Sabljaka iz požeške udruge konjogojaca sa svojim miljenikom umalo je loše završila.

Konju se u jednom trenutku nešto nije svidjelo i počeo se svom vlasniku otimati iz ruku. Je li mu vrućina ili glasna publika uznemirila strasti pa je postao nervozan ne zna se. Uslijedila je kraća Josipova „borba“ za ostanak među nogama. U jednom je trenutku pao na travu i kad su se već svi uplašili da neće izići na dobro, konj je pokazao svu svoju privrženost i plemenitost. Spretno je svojim dugim nogama izbjegao vlasnika pazeći da ne stane na njega i udari kopitom što, znamo, može gadno završiti.

U pomoć je priskočio predsjednik konjogojstvene udruge Vallis Aurea te su zajedno smirili cijelu situaciju, a posjetitelji su tom trenutku osjetili olakšanje.

Ovaj primjer još jednom je dokazao da je konj životinja za koju s pravom kažu da je konj čovjekov veliki prijatelj i jedna od najljepših i plemenitijih životinja na svijetu te da itekako zna uzvratiti ljubav onome tko ga hrani i timari. Ne kaže se uzalud da čovjek u konju nalazi snagu bez surovosti, ljepotu bez sujete i prijatelja bez interesa.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment