SKUPŠTINA LOVACA POŽEŠKOG „SOKOLOVCA“: Najavili osnivanje streljačke ekipe /FOTO/

BRESTOVAC – Lovačko društvo „Sokolovac“ iz Požege sa više od 40 članova  u svome je lovačkom domu u Brestovcu održalo redovnu godišnju skupštinu. Prihvaćen su izvješća o radu, te donijet program rada i financijski plan, a najavljeno je formiranje streljačke ekipe ovog društva za natjecanja u gađanju letećih meta.

-Tijekom radnih akcija radili smo na popravcima lovno-gospodarskih objekata i uređenju okoliša oko lovačke kuće, te popravili kukuruzane i unijeli hranu za prihranu divljači, a donacijom Požeško-slavonske županije od 15 tisuća kuna i općine Brestovac od tri tisuće postavili smo na naše objekte solarne kolektore za proizvodnju električne struje – istakao je u izvješću o radu predsjednik „Sokolovca“ Vili Šostar. Kroz natječaj za sufinanciranje povećanog odstrela lisica od Ministarstvu poljoprivrede dobili su 15 tisuća kuna. Pod pokroviteljstvom županije proslavljeno je 60 godina od osnivanja društva, a dodijeljena su odličja HLS-a i pohvalnice zaslužnim članovima.

Društvo je sudjelovalo na raznim manifestacijama kao što su javno snimanje „Lijepom našom“ Hrvatske televizije u dvorani Grabrik, slavlje uz blagdane sv. Terezije i sv. Huberta u katedrali, te središnjoj proslavi zaštitnika lovaca u Ludbregu, te su bili jedan od organizatora prvog lovačkog bala u Požegi.

-Problemi su nalet vozila na divljač, zatim starosna dob naših lovaca koja iznosi prosječno 55 godina, lovište je ispresijecano žicama i ogradama tako da divljač svakodnevno stradava, a mir u lovištu narušavaju rekreativci koji odlaze u šume dok traju lovovi – zaključio je Šostar.

Slijedeće godine planiraju kupiti zemljište iznad gatera za divlje svinje, zatim izbetonirati dotrajali most preko potoka za što je županija izdvojila 10 tisuća kuna, te postaviti beton na prostor za guljenje divljači kako bi izbjegli blato. Nastavit će uređivati okoliš lovačke kuće košnjom trave i uklanjanjem raslinja, te organizirati druženje sa suprugama, a briga o divljači i prirodi i nadalje je  veliki zadatak tako da će redovito popunjavati hranilišta sa soli i zrnatom hranom.

Provoditelj Lovno-gospodarske osnove Darko Mitrić istakao je dosljedno provođenje tog dokumenta i provođenje radnih akcija, upozorio na prvi slučaj pojave čaglja koji je odstrijeljen, a pred skoro ocjenjivanje trofeja lovci „Sokolovca“ će se imati čime pohvaliti.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

 

0 Comment