Sjećanje na prve žrtve u Požeštini 1991. i 1992. godine: “Njihova hrabrost i čestitost neka nam bude moralna vodilja života” /FOTOGALERIJA/

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja poginulim braniteljima u Kamenskoj brojna su se izaslanstva prisjetili onih koji su položili svoje živote u prvoj napadnoj akciji na području Požeštine u rujnu 1991. godine, Drage Minduma, Nikice Mandušića, Mihovila Vojnića, Branka Terzića i Ivice Zovka. U listopadu je svoj život položio Dragan Jajić dok se u tom mjesecu 1991. godine nestao Igor Zalar za čoje se počivalište još uvijek ne zna. Prema nekim informacijama Igor Zalar je završio u zatočeničkom logoru Bučje, a o daljnjoj njegovoj sudbini nitko ništa ne zna, a oni koji znaju neće da o tome progovore. Svoje živote na području Kamenske u prosincu 1991. godine položili su Marko Garić i Jozo Jelić, a u siječnju 1992. godine Marko Marić.

Njima u čast vijence su položili i svijeće zapalili izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Požeško-slavonske županije, te izaslanstva obitelji poginulih, Požeško-slavonske županije predvođeno zamjenikom župana Željkom Jakopovićem, grada Požege koje je izaslanstvo predvodio gradonačelnik Darko Puljašić, općine Brestovac predvođeno načelnikom Zdravkom Mandićem, Policijske uprave požeško-slavonske, Vojarne 123. brigade predvođeno pukovnikom Matom Tomaševićem, Ureda državne uprave , Osnovne škole Dragutina Lermana Brestovac, načelnici i gradonačelnici s područja Požeško-slavonske županije, sudionici napadne akcije u kojoj je između ostalih sudjelovao Ivica Mikulić koji je zapalio svijeću u čast svojim suborcima i drugi.

Učenici brestovačke Osnovne škole Dragutina Lermana otpjevali su hrvatsku himnu Lijepa naša i pročitali prigodne pjesme

Nakon svečanosti u Kamenskoj vijenci su položeni i zapaljene svijeće u Orljavcu u čast poginulim braniteljima kod njihovog spomenika, Vilku Knezoviću, Damiru Rukelju i Karlu Vranješeviću.

Molitveni zaziv i blagoslov je uputio vojni i policijski kapelan vlč. Željko Volarić nakon kojeg su se svi nazočni zadržali na kratkom druženju u prostorijama lovačkog doma u Orljavcu.

Foto: Marko Krstanović 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment