Semafor ne radi, škola je počela, a požeški gradski oci “pucaju” od brige!!!

Semafor za pješake u Orljavskoj ulici u Požegi nije u funkciji gotovo četiri mjeseca. Bilo je za očekivati da će se gradske vlasti na čelu sa gradonačelnikom Darkom Puljašićem pobrinuti da se semafori poprave, odnosno stave u funkciju, barem s prvim danom školske godine.

O tome da su semafori prijeko potrebni radi sigurnosti, ponajprije školaraca, ne treba trošiti previše riječi. Ta je prometnica vrlo frekventna i potencijalno opasna kako za učenike tako i starije.

Nadajmo se samo da na tom prijelazu neće netko nastradati jer onda će za stavljanje semafora u funkciju biti prekasno.

I dok slušamo gradske oce kako prvog dana škole prvašićima govore da brinu o njihovoj sigurnosti, pitamo se ne bode li u oči žuto treptavo svjetlo na ovom semaforu zamjenika požeškog gradonačelnika, profesionalca, Marija Pilona koji tom ulicom svakodnevno prolazi odlazeći na posao ili s posla. Možda je on, koji prima “masnu” plaću iz gradskog proračuna, zaokupljen kontroliranjem, kako nam kažu sugrađani, tko gdje i s kim sjedi u kafiću pribojavajući se je li možda njegova malenkost tema razgovora u “čaršiji”. Istovremeno mu promiču itekako važne stvari u našem gradu, kao i šikara koja je bila oko novog požeškog dječjeg vrtića.

Semafor u Orljavskoj ulici za sada je samo jedna od tih važnih stvari, a zahvaljujući našim čitateljima očekujemo sličnih nebuloznih situacija o kojima treba pisati kako bi se neki probudili iz zimskog sna. 

0 Comment