Sedam korisnika sa potpomognutih područja Požeško-slavonske županije dobit će 514 tisuća kuna

Ugovori za financiranju projekata iz Programa za financiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina potpisani su u ministarstvu poljoprivrede u Zagrebu.

Početni iznos za tu namjenu iznosi 7,5 milijuna kuna, a zbog velikog odaziva poljoprivrednih gospodarstava, povećan je na 13,3 milijuna kuna i obuhvaća financiranje 184 obiteljska poljoprivredna gospodarstva.

Za područje Požeško-slavonske županije sredstva će dobiti sedam korisnika, a ukupan iznos tog novca je 514 tisuća kuna.

Navedenim sredstvima Ministarstvo poljoprivrede pomoći će malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima na potpomognutim područjima tradicionalno naseljenim nacionalnim manjinama u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, koja će im omogućiti povećanje prihoda i ostanak u ruralnim područjima.

Maksimalni iznos koji može dobiti pojedino obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo je 75 tisuća kuna, a nakon potpisivanja ugovora gospodarstva će odmah dobiti cjelokupni iznos potpore za ugovoreni projekt.

Na ovaj natječaj mogla su se javiti obiteljska poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednika, ekonomske veličine do 3.999 eura standardnog ekonomskog rezultata.

Projektne aktivnosti poljoprivrednika provest će se na područjima jedinica lokalne samouprave koje ulaze u prve četiri skupine prema vrijednosti indeksa razvijenosti i s udjelom više od pet posto pripadnika nacionalnih manjina u ukupnom stanovništvu prema popisu iz 2011. godine.

0 Comment