ROĐENDAN POZNATIH: Slažu li se ili preslaguju snage za izbore ili nešto drugo?

POŽEGA – Iako je do novih lokalnih izbora preostalo još dosta vremena neki pomaci i promjene  na požeškoj sceni se naziru ili su već vidljive. Čini se da je kemija opet proradila!

Imajući u vidu da je u požeškoj sredini podosta unutarstranačkih podjela, što je vidljivo na svakom koraku u obje velike stranke, kao i međugeneracijskih podjela, ne bi se iznenadili da takva razmimoilaženja izrode još poneku nezavisnu listu na požeškoj političkoj sceni. Ako još tomu dodamo animozitete među pojedinim gradskim sredinama u Požeškoj kotlini onda je još jasnije da će za predstojeće izbore biti mnogo noviteta i iznenađenja.

Potvrda ovome je zanimljivo okupljanje u jednom ugostiteljskom objektu na periferiji Požege što znači podalje od očiju i ušiju javnosti, a povod je bio 47. rođendan Ivana Pejića Peje, ranijeg SDP-ovca koji je na prethodnim lokalnim izborima bio visokorangiran na Nezavisnoj listi Dražena Pekčeca.

Slučajno ili ne tu se našao i Hrvoje Galić, nositelj Nezavisne liste i kandidat za gradonačelnika Pleternice ali i za čelnu funkciju na županijskoj razini. Politički kuhari u ovdašnjoj kuhinji su se očito aktivirali i to dosta rano jer je do redovnih izbora još pune tri godine. Možda je prerano reći, no čini nam se da ova ekipa, okupljena na poticaj Filipa Mamića nešto sprema, na naša pitanja nisu se željeli očitovati ostavljajući sve tajanstvenosti i vremenu koje je ispred nas, a neslužbeno smo doznali da bi to mogla biti nezavisna lista nekoliko gradova i vjerojatno županijsku razina! Galića neki vide na mjestu župana, a možda se gradska fotelja smiješi upravo slavljeniku Peiću?!

Vrijeme koje slijedi pokazati će jesu li naša predviđanja imala čvrsto uporište ili će doći do nekih promjena.