Ribiči zarilačke „Londže“ dobrovoljnim radom uređuju objekte uz svoj ribnjak

ZARILAC – Sportsko ribolovno društvo „Londža“ iz Zarilca u pleterničkom kraju okuplja 130 članova među kojima ima i onih iz Brodsko-posavske i Virovitičko-podravske županije jer ribiči ovdje rado dolaze na pecanje i ugodan boravak u prirodi.

-Uz naše članove na ribnjak dolaze loviti i stranci iz Italije, Francuske i drugih zemalja – kaže predsjednik „Londže“ Ivan Aračić dodajući da je bogatstvo ribljeg fonda takvo da ribiči ovdje rado navraćaju. Naime u ribnjaku ima dosta šarana, soma, smuđa, amura i svih vrsta bijele ribe kao što su deverika, bjelica i druge.

Ovdje su ribiči ranije dobrovoljnim radnim akcijama sagradili veliki dom korisne površine stotinu četvornih metara, te veliku nadstrešnicu i druge prateće sadržaje, a proteklih mjeseci preuredili su sanitarni čvor. Ovih dana radili su na uređenju obale ribnjaka tj. umjetnog jezera postavljanjem kamena uz potporu Hrvatskih voda čime je okoliš dobio mnogo ljepši izgled.

-Planiramo izgraditi jedno spremište za opremu, te postaviti drenažu na okolno zemljište , te bi aplicirali za fondove Europske unije obnovu fasade našega doma i izmjenu stolarije na tom objektu – kaže nam nadalje Ivan  Aračić.  

Uz njihov volonterski rad ne izostaje ni potpora grada Pleternice i Požeško-slavonske županije što pokazuje da ih je ova sredina prepoznala, a vrijedni ribiči „Londže“ su im neizmjerno zahvalni na tome.

0 Comment