RIBIČI „VELIČANKE“: Zahvala donatorima i pomagačima ribljim paprikašem i delicijama od ribe /FOTO/

TRENKOVO – Športsko-ribolovna udruga „Veličanka“ iz Velike na svome je ribnjaku pokraj Trenkova upriličila druženje članova sa brojnim gostima tj. predstavnicima općina i drugih institucija koje im svake godine pomažu u radu. Među gostima su bili načelnici općine Velika Vlado Boban, Kaptola Mile Pavičić, Jakšića Ivica Kovačević i Brestovca Zdravko Mandić, te njihovi zamjenici, kao i predstavnici pomagača i sponzora koji pomažu aktivnosti ribiča.

-Zbog suše i smanjene razine vode u ribnjaku prošle godine su nam u ribnjaku uginule dvije tone ribe, pa smo uz pomoć dobrih ljudi, ponajprije čelnika općine Velika i susjednih općina, kupili i ubacili 300 kilograma kapitalnog šarana – kazao je zahvaljujući im na stalnoj potpori predsjednik „Veličanke“ Vjekoslav Bajić, te dodao da je više od stotinu članova udruge dobrovoljnim radom dalo doprinos daljnjem uređenju i opremanju ribičkog doma.

Uz postojeće dvije prostorije u tom objektu uređena je treća, postavljene su keramičke pločice, a nabavili u u televizijski prijemnik.

Dakako goste su po tradiciji u ovoj prigodi počastili što i priliči druženju tijekom Velikog tjedna ribljim paprikašem, te drugim specijalitetima od ribe kao što su šaran na rašljama, pohani šaran i drugo. Sve su to kao i obično spravljali članovi udruge poznati kao vrsni majstori za pripremu najboljih ribljih jela.

Foto: Marko Krstanović

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

0 Comment