REAKCIJA NA TEKST NAŠEG PORTALA: Postavlja se kabel na trgu-ubuduće nema usporavanja vozila /FOTO/

POŽEGA – Ne tako davno, točnije 1. lipnja objavili smo tekst o gužvama na središnjem požeškom Trgu svetog Trojstva izazvanih zatvaranjem parkirališta, te postavljanjem debelog kabela za električnu struju preko kolnika i na njemu odgovarajućeg uzvišenja zbog zaštite, te smo predložili trajno rješenje kako bi se to ubuduće izbjeglo za sva vremena.

Riječ je o kabelu koji se postavljao preko cestu kod turističkog info panoa uvijek kada su u središtu grada održavaju javne priredbe, no prolaznike, a posebice vozače automobila bola je u oči ta banalna sitnica koja ovu situaciju drastično pogoršava.

I ne lezi vraže to se ovih dana radi što nam je osobito drago jer su novinari uvijek imali ulogu poticati poboljšanja u svojoj životnoj i radnoj sredini.

Do sada su sva vozila kada dođu do toga morala maksimalno usporiti svoje kretanje što je stvara čepove kod prometovanja trgom od Gradskog muzeja prema zgradi Požeške biskupije.

Ta slika se ponavljala više puta godišnje kao napr. za Ivanjski krijes, Glazbeni festival „Aurea fest“, te prilikom drugih zbivanja na parkirališnoj plohi, zatim koncerata itd.

Iako mi nismo stručnjaci za niskogradnju niti za elektroinstalacije, predložili smo da  se malim građevinskim zahvatom kojim bi se prekopala prometnica ili izbušila zemlja ispod asfaltnog kolnika , postavi kabel ispod razine ceste što se očigledno sudeći po današnjim radovima čini.

Nama je drago što se to obavlja, stoga u ime naših čitatelja i sugrađana čestitke i zahvala na ovom lijepom potezu koji zasigurno neće ni stajati mnogo proračunskog novca iz gradske blagajne.

 

0 Comment