Radni sastanak Stožera civilne zaštite: “Problem očekujemo ako se bude brzo topio snijeg na Papuku”

POŽEGA – Članovi Županijskog stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije, na čelu sa županom Alojzom Tomaševićem i njegovim zamjenikom Vedranom Neferovićem, održali su radni sastanak na kojem se razmotrilo trenutno stanje i eventualna ugroza mogućih poplava uslijed otapanja većih količina snijega. Župan Tomašević se htio upoznati s trenutnim stupnjem pripremljenosti i stanjem koje se predviđa.

Na sastanku su bili predstavnici Centra, vatrogasaca, policije, HGSS-a, Hrvatskih voda, zdravstvenih i drugih ustanova.

-Cijelo smo vrijeme u kontaktu sa svim službama od vatrogasaca, policije, do dežurnih službi koje su spremne za sve vrste aktivnosti u slučaju potrebe. Prateći trenutno stanje kada je riječ o vodostajima, ne očekujemo značajnije prijetnje od Orljave. Problem očekujemo ako se bude brzo topio snijeg s Papuka gdje je još uvijek 50-70 cm snijega i nažalost, uvijek je pripadajući prostor ugrožen, pogotovo iznad Požege prostor prema Pleternici – rekao je župan Tomašević uoči održavanja sastanka dodajući kako je trajno rješenje obrane od poplave ono na čemu se proteklo vrijeme radi, a to je Akumulacija Kamenska.

-Završili smo projekt i očekujemo gradnju dvometarskog nasipa kako bi zaštitili naselja i prostore nizvodno od Požege, a bit ću sretan i kada budemo završili Akumulaciju Kamenska koja se opet pokazuje kao ključni objekt i u ovom segmentu – zaključio je župan Tomašević.

0 Comment