Proslava Velike Gospe u Eminovcima: “Naša Nebeska Majka Marija nije sretna ako ne rastjera tamu u našim srcima” /FOTOGALERIJA/

Blagdan Velike Gospe svečano je proslavljen tradicionalnim euharistijskim slavljem u Eminovcima gdje se okupio veliki broj vjernika zazivajući zagovor Nebeske Majke kako bi sve današnje tegobe i patnje nametnute u današnjem vremenu što lakše proživjeli.

Za svetkovinu Velike Gospe vjernici iz Eminovaca i drugih okolnih mjesta pripremali su se kroz trodnevnicu koje je predvodio mjesni jakšički župnik vlč. Tihomir Bilešić.

Svečano misno slavlje u mjesnoj crkvi u Eminovcima na sam blagdan predvodio je vlč. Ivica Bošnjak župnik iz Kuzmice koji je u nadahnutoj propovijedi progovorio o značenju majke ali i one Nebeske Majke Marije.
-Naša Nebeska Majka Marija nikada neće nikoga ostaviti i razočarati. Svakome će u svakoj potrebi pomoći. Naša Nebeska Majka uvijek donosi svjetla u naša srca i naše život. To svjetlo u naša tamna srca itekako nam je potrebno. Majka Marija nije sretna ako ne rastjera tamu u našim srcima – rekao je u između ostalog u homiliji propovjednik vlč. Ivica Bošnjak.

Mjesni župnik vlč. Tihomir Bilešić zahvalio se predvoditelju misnog slavlja i svima onima koji su dali svoj doprinos da se blagdan Velike Gospe proslavi u eminovačkoj crkvi na što ljepši način.

Nakon euharistijskog slavlja blagoslovljeni su automobili uz poseban zaziv Božjeg blagoslova i na vozače i sve one koji se u njima budu vozili.

Foto: D.Krstanović 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment