Predstavnici „Puta“ na velikom skupu poduzetnica iz više zemalja

RUŠEVO / ZAGREB – Nedavno osnovana udruga „Put-istina i život“ iz Ruševa nastavlja aktivnostima kako bi promovirali svoj kraj, odnosno cijelu općinu Čaglin , te razvojni projekt Golden Valley Croatia, te tako doprinosili prepoznatljivosti i boljitku.

Savjetnik ove udruge danski poduzetnik požeških korijena Kruno Kaić je platio rezervaciju za sudjelovanje predstavnika „Puta“ na slijedećem velikom skupu 8.ožujka u Zagrebu. To je Kongres poduzetnica jugoistočne Europe koji predstavlja najveće poslovno okupljanje žena od kada postoji tržišna ekonomija u ovom dijelu kontinenta, a održat će se 8. ožujka 2017. godine, pod pokroviteljstvom najistaknutijih žena hrvatske politike danas – Kolinde Grabar Kitarović, predsjednice RH i Martine Dalić, potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva. Obje će se obratiti nazočnima na Kongresu, koji će se održati na Zagrebačkom Velesajmu, pred više od 600 poduzetnica iz Bugarske, Rumunjske, Kosova, Albanije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije i Hrvatske.

Ova manifestaciju u cilju promicanja ženskog poduzetništva zajednički organiziraju Virtualni ženski poduzetnički centar i Grad Zagreb u suradnji s Turističkom zajednicom Zagreba, Razvojnom agencijom Zagreba i Međunarodnim ekonomskim forumom „Perspektive“, Hrvatskom gospodarskom komorom,HUP-om,Obrtničkom komorom i drugima. Posjetitelji će poslušati niz sadržaja koji promoviraju i jačaju poduzetništvo, ali i iskustva poduzetnika i poduzetnica iz više zemalja Europe za uspješnije poslovanje i pozicioniranje na tržištu.

Snaga ženskog poduzetništva u jugoistočnoj Europi posljednjih je godina doživjela procvat. Iako ono nije tradicionalno ukorijenjeno u ekonomije ovih država, posljednjih godina sve više žena pokreće svoja poduzetništva koja često prerastaju u tvrtke do 50 zaposlenih.

Žensko poduzetništvo postalo je jedan od najznačajnijih pokretača ekonomija država jugoistočne Europe te u pojedinim gospodarstvima (npr. Slovenija i Hrvatska) već zauzima više od 20 posto ukupnih ekonomskih aktivnosti i iz tih razloga, Kongres poduzetnica jugoistočne Europe po prvi će puta na jednom mjestu okupiti žene koje svoju egzistenciju osiguravaju na realnom tržištu, te marljivo i neumorno potiču žensko poduzetništvo prema rastu i razvoju.

Kongres poduzetnica jugoistočne Europe u Zagrebu bit će platforma osiguranja razmjene iskustava, stvaranja poslovnih kontakata, povezivanja i unapređenja poslovne mreže poduzetnica, kako bi im pristup i opstanak na tržištu država iz kojih dolaze, ali i regije bio što kvalitetniji, a put do željenog poslovnog uspjeha što izgledniji.

/Foto: Ilustracija/

0 Comment