Predsjednik HSU Veselko Gabričević najavio aktivnosti za bolji položaj umirovljenika

Autor: Jelenko Topić

Tijekom obilaska županijskih organizacija Hrvatske stranke umirovljenika po Slavoniji njen predsjednik Veselko Gabričević susreo se u Požegi sa čelnicima požeškog HSU. Tako su razmijenjene informacije o daljnjem radu s naglaskom na poboljšanje materijalnog položaja osoba treće životne dobi.

Predsjednik HSU Veselko Gabričević

-Pandemija i rat izazvali su krizu i rast troškova života pa umirovljenici sve teže preživljavaju, a Vlada RH je to pokušala sanirati ranije covid dodatkom i sada slijedi energetski dodatak. Nismo zadovoljni jer smo tražili da zbog sadašnjih okolnosti umirovljenici taj dodatak dobivaju svaki mjesec i to dok traje kriza – ističe nam gospodin Gabričević. Dodao je da je Zakon o obiteljskim mirovinama njihov projekt s kojim se očekuje da će supružnik nakon smrti bračnog druga ostvariti 80 posto njegove mirovine, a to bi se trebalo riješiti do kraja godine i stupiti na snagu 1. siječnja 2023.

-Izborili smo se za sufinanciranje međumjesnog prijevoza potpisivanjem ugovora sa županijama tako da bi umirovljenici plaćali 20 posto cijene karte – nastavlja predsjednik HSU. Uz to rade na projektu umirovljeničke kartice koju bi dobio svaki umirovljenik, a njome bi ostvarivao popuste prilikom kupovine potrepština za domaćinstvo.

HSU je počeo intenzivne pripreme za parlamentarne izbore, a u sklopu toga predstoji im ustrojstvo još dvije županijske organizacije.

Predsjednik HSU Požeško-slavonske županije Ivan Delić

Predsjednik HSU Požeško-slavonske županije Ivan Delić najavio je aktivnosti na tom području gdje rade na ustrojstvu organizacije u gradovima i općinama.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88