Požega.eu

Predsjednik HSU Veselko Gabričević najavio aktivnosti za bolji položaj umirovljenika

PRIJE 1 GODINU
JELENKO TOPIĆ

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 1 GODINU
JELENKO TOPIĆ

Tijekom obilaska županijskih organizacija Hrvatske stranke umirovljenika po Slavoniji njen predsjednik Veselko Gabričević susreo se u Požegi sa čelnicima požeškog HSU. Tako su razmijenjene informacije o daljnjem radu s naglaskom na poboljšanje materijalnog položaja osoba treće životne dobi.Predsjednik HSU Veselko Gabričević -Pandemija i rat izazvali su krizu i rast troškova života pa umirovljenici sve teže preživljavaju, a Vlada RH je to pokušala sanirati ranije covid dodatkom i sada slijedi energetski dodatak. Nismo zadovoljni jer smo tražili da zbog sadašnjih okolnosti umirovljenici taj dodatak dobivaju svaki mjesec i to dok traje kriza – ističe nam gospodin Gabričević. Dodao je da je Zakon o obiteljskim mirovinama njihov projekt s kojim se očekuje da će supružnik nakon smrti bračnog druga ostvariti 80 posto njegove mirovine, a to bi se trebalo riješiti do kraja godine i stupiti na snagu 1. siječnja 2023.

-Izborili smo se za sufinanciranje međumjesnog prijevoza potpisivanjem ugovora sa županijama tako da bi umirovljenici plaćali 20 posto cijene karte – nastavlja predsjednik HSU. Uz to rade na projektu umirovljeničke kartice koju bi dobio svaki umirovljenik, a njome bi ostvarivao popuste prilikom kupovine potrepština za domaćinstvo.

HSU je počeo intenzivne pripreme za parlamentarne izbore, a u sklopu toga predstoji im ustrojstvo još dvije županijske organizacije.Predsjednik HSU Požeško-slavonske županije Ivan Delić Predsjednik HSU Požeško-slavonske županije Ivan Delić najavio je aktivnosti na tom području gdje rade na ustrojstvu organizacije u gradovima i općinama.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.