Prečasni Ivica Žuljević izabran za predstojnika Nacionalnog ureda za katoličke škole

POŽEGA / ZAGREB – Svećenik Požeške biskupije, preč. Ivica Žuljević, dugogodišnji tajnik požeškog biskupa, sadašnji prepošt Stolnog kaptola i katedralni župnik te predstojnik Ureda za katoličke škole u Požeškoj biskupiji, na izvanrednom plenarnom zasjedanju Hrvatske biskupske konferencije izabran je za predstojnika Nacionalnog ureda za katoličke škole.

Njegov izbor je plod dosadašnjeg nesebičnog rada i uključenosti u osnivanje svih obrazovnih ustanova na području Požeške biskupije. Preč. Žuljević je “rame uz rame” s požeškim biskupom msgr. dr. Antunom Škvorčevićem vodio postupak osnutka svih pet katoličkih škola Požeške biskupije i kao predstojnik biskupijskog Ureda za katoličke škole sve do danas veoma uspješno koordinira njihovim radom.

Preč. Žuljević je 2011. godine bio uključen u proces izrade Ugovora između HBK i Vlade RH o katoličkim osnovnim i srednjim školama te je sa Sarom Sanelom Butorac, ravnateljicom Uprave za pravne poslove Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH radio na usuglašavanju teksta Ugovora.

Njegov dosadašnji rad i zauzetost te stečeno iskustvo prepoznali su i drugi biskupi što ga je učinilo prikladnim da ga hrvatski biskupi izaberu za predstojnika Nacionalnog ureda za katoličke škole.

Izbor preč. Ivice Žuljevića za predstojnika Nacionalnog ureda za katoličke škole treba biti na ponos svim vjernicima požeške mjesne Crkve. 

0 Comment