Požežanin Matej Skuzin osvojio prvo mjesto na utrci kupa Hrvatske i time postao najbolji brdski biciklist

Matej Skuzin, član Brdsko biciklističkog kluba Požega, osvojio je prvo mjesto na utrci kupa Hrvatske u brdskom biciklizmu u istarskom gradiću Grožnjanu.

Na iznimno teškoj i blatnjavoj stazi Skuzin je slavio ispred dvojice vozača Adrenalina MTB tima, Đanija Simčića i Anthonyja Bilića. Ovom pobjedom Skuzin je, kolo prije završetka natjecanja, osigurao ukupnu pobjedu u ovogodišnjem poretku Kupa Hrvatske u disciplini XCO (olimpijski cross country). Riječ je o najvažnijoj disciplini brdsko biciklističkog sporta i jedinoj koja je, kao što i sam naziv kaže, uvrštena u program olimpijskih igara.

XCO Kup Hrvatske ukupno ima 6 utrka, a na dosadašnjih pet Skuzin je ostvario tri pobjede i dva druga mjesta. To mu je donijelo 440 bodova, što je nedostižna prednost za drugoplasiranog Matiju Meštrića (BK Maraton Beciklin – 290 bodova) i trećeplasiranog Josipa Toljana (BBK Orlov krug – 178 bodova).

Osvajanjem Kupa Skuzin je ostvario najveći uspjeh u dosadašnjoj sportskoj karijeri, a ujedno je to i potvrda da je riječ o trenutno najboljem brdskom biciklistu u Hrvatskoj.

BBK Požega već je pomalo naviknut na uspjehe na nacionalnoj razini – Krešimir Pavičić osvojio je XCO Kup Hrvatske 2017. u kategoriji veteran C (natjecatelji od 50 do 60 godina starosti); Matej Skuzin je 2017. zauzeo 2. mjesto na prvenstvu Hrvatske u ciklokrosu; Goran Pavić je ovogodišnji ukupni pobjednik Kupa RH u cestovnom biciklizmu u kategoriji veteran B (40-50 godina). Ipak, Skuzinovo osvajanje Kupa predstavlja najveći sportski uspjeh u povijesti kluba.

-Navedeni sportski uspjesi ne bi bili mogući bez podrške Grada Požege i Požeškog športskog saveza, na čemu im se iskreno zahvaljujemo. Također ovim putem pozivamo požeške gospodarstvenike i poduzetnike da nas dodatno sponzorski podrže i pridruže nam se u našoj lijepoj sportskoj priči – istakli su u Brdsko biciklističkom klubu Požega.

Tekst i foto: BBK Požega

0 Comment