Požežanin Filip Uremović priključio se pripremama jesenskog prvaka „Dinama“: “Sve probleme pretvara u izazov”

POŽEGA / ZAGREB – Ne baš iznenada mladi nogometaš drugog sastava „Dinama“ trenutnog prvaka Hrvatske 2. lige, a raniji igrač  vinkovačke „Cibalije“ Filip Uremović, inače rođeni Požežanin koji je prve nogometne korake počeo u klubovima rodnog kraja prvenstveno u „Kamen Ingradu“ i veličkom „Papuku“, uključen je u pripreme prvog sastava najboljeg hrvatskog kluba. Taj obrambeni igrač tako je postao izravni kandidat za prvu momčad zagrebačkog „Dinama“, jesenskog prvaka Prve lige, a zbog odlaska nekih igrača otvara mu se ovog proljeća za nastup u našoj najjačoj ligi! Igrao je u redovima vinkovačkog prvoligaša, a na poziv selektora Ferde Milina i u državnoj reprezentaciji uzrasne kategorije U 19.

Igor Jovičević, trener “Dinama 2”

-On je stoper, lider druge momčadi Dinama, meni se pokazao kao desna ruka. Radi se o iznimno karakternom dečku, koji se ne boji ni jednog izazova. Sve probleme pretvara u izazov! Za njega strah ne postoji, a ako postoji, on ga generira u pozitivu. On je taj koji će kazati „idemo ih razbiti“. Suigrači to prepoznaju i jako ga cijene. Jako je bitno za momčad kad trener zna da na travnjaku ima produženu ruku. Za karakteran stav da bih mu čistu „desetku“. Kad se radi o taktici, ponekad je eksplozivan, tu i tamo pogriješi, ali svojim motoričkim sposobnostima,taktičkim znanjem i inteligencijom može svakoga zaustaviti u igri „jedan na jedan“, a to je za stopera najbitnije. Kad igraš s visokim pritiskom na protivničku polovicu, njega bez problema možeš ostaviti „jedan na jedan“ i biti posve miran – kazao je o Filipu njegov dosadašnji trener „Dinama 2“ Igor Jovičević koji bez sumnje ima zasluge za ovaj klupski transfer mladog i skromnog  Požežanina i njegov iskorak za stepenicu više.

Stoga naše iskrene čestitke Filipu za ovaj uspjeh, te dakako najljepše želje za daljnje napredovanje u karijeri profesionalnog nogometaša kakvih je do sada izuzetno malo dao ovaj kraj.

Foto: Privatni album F.U.

Filip Uremović i njegov mlađi brat Adam

0 Comment