Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i načelnik općine Čaglin uručili financijsku pomoć obitelji Korman iz Nove Ljeskovice kojoj je izgorjela kuća do temelja

Obitelj Velibora Kormana u Novoj Ljeskovici kojoj je iza ponoći izgorjela obiteljska kuća u pratnji općinskog načelnika Čaglina Dalibora Bardača podsjetio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević koji je i sam ostao zatečen tim događajem.

Uz izražavanje riječi potpore suosjećajući s obitelji Korman požeško-slavonski župan Alojz Tomašević uručio je financijsku donaciju od 10 tisuća kuna koliko je iz svog proračuna izdvojila i općina Čaglin.

Sedmeročlanoj obitelji Korman kuća je izgorjela do temelja, a supružnici su nezaposleni. Svaka im je pomoć potrebna jer su više nego u teškoj situaciji. Za sada su svoje utočište Kormanovi našli u roditeljskoj kući Velibora u kojoj živi njegova majka.

-Načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač jutros me nazvao te izvijestio o ovoj nesreći koja se dogodila. Nažalost obitelj je izgubila sve u ovom požaru. Ovu obitelj smo upoznali prije nekoliko godina za vrijeme božićnih blagdana, imaju petero divne djece, a jedno je od njih teško bolesno. Danas sam ovdje kao župan i kao čovjek koji želi pomoći. Ne možemo vratiti sentimentalne stvari koje su bile vezane za njihov obiteljski dom, no možemo pomoći financijski kako bi se ova obitelj što prije vratila normalnom načinu života. U ovakvim situacijama smo uvijek pomagali i pomagat ćemo i dalje uz pokretanje novog projekta na kojem radimo u Županiji u suradnji s gospodarstvenicima, poljoprivrednicima i naravno načelnikom te ćemo učiniti sve da se ovoj obitelji izgradi nova kuća jer to je naša obaveza – rekao je župan Alojz Tomašević prilikom posjeta obitelji Korman.

Prema riječima načelnika općine Čaglin Dalibora Bardača općina će se još uključiti i pomoći u svojim mogućnostima ali i potaknuti gospodarstvenika i sve ljude dobre volje kako bi obitelji pomogli i zajednički izgradili obiteljski dom dostojan čovjeka.

0 Comment