Požeško-slavonski HSS-ovci i njihovi simpatizeri na tradicionalnom hodočašću u Nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke

Nekoliko tisuća članova i simpatizera HSS-a okupilo u nedjelju 16. rujna u hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici na 13. hodočašću Hrvatske seljačke stranke. Među njima su bili članovi i simpatizeri te stranke iz Požeško-slavonske županije koji su se zaputili s dva autobusa u to Svetište predvođeni predsjednikom Županijske organizacije Željkom Jakopovićem.

Ka i prijašnjih godina ispred Bluesun hotela Kaj održana je i mala press konferencija, na početku koje je sve pozdravio predsjednik Županijske organizacije HSS-a Krapinsko-zagorske županije Marijan Hohnjec, zahvalivši Bluesun hotelu Kaj i preč. Domagoju Matoševiću, rektoru bistričkog Svetišta i načelniku Marije Bistrice Josipu Miličkom na gostoprimstvu.
Pozdrave je uputio i predsjednik HSS-a Krešo Beljak, istaknuvši kako HSS-u raste potpora i kako će HSS vrlo ubrzo postati najjača stranka u zemlji, kako su to i željeli osnivači, braća Radić.

Nakon press konferencije, hodočasnici HSS-ovci krenuli su u procesiji prema Crkvi na otvorenom bl. Alojzija Stepinca, gdje je misu predslavio supsidijar u Svetištu MBB-e preč. Dragutin Kućan.

Popodnevne sate hodočasnici su proveli u međusobnom druženju u prekrasnom ambijentu Marijanskog svetišta.

Foto: I.I.

0 Comment