Požeško-slavonska županija zajedno sa Osječkom i Brodskom može kroz prekograničnu suradnju povući milijune eura

novacPOŽEGA – Europska unija će kroz porojekte prekogranične suradnje Hrvatske sa susjednom Srbijom uložiti do 2020.godine čak 34 milijuna eura! Što je još zanimljivije Požeško-slavonska županije pripada područjima koja se mogu uključiti u te projekte što znači da može i povući dio tog velikog financijskog kolača.

Program IPA Interreg počevši od ove godine zaključno idućih pet godina omogućit će gospodarski rast i zapošljavanje, a naglasak se daje na projekte poboljšanja socijalnih i zdravstvenih usluga stanovništvu, zatim promicanje održive energije, turizam, ekologiju i regionalnu konkuretnost na tržištu.

Osim Požeško-slavonske županije iz naše države u projekte se mogu uključiti još Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska županija, a sa područja Srbije četiri okruga i to tri iz zapadnog dijela Vojvodine (područje Bačke), te jedan okrug na području Mačve tj. okolina Šabca i Sremske Mitrovice.

Preostaje da vidimo kroz ovu i slijedećih nekoliko godina koliko će Požeško-slavonska županija iskoristiti ove razvojne mogućnosti tj. kojim programima će aplicirati i hoće li oni dobiti zeleno svjetlo za ostvarenje.

0 Comment

Send a Comment