Požeški uredi Hrvatske lutrije sele se iz zgrade Pošte u privatni posjed premda ima praznih državnih prostora

Proteklih dana pisali smo o preseljenju požeške ispostave jedne tvrtke u državnom vlasništvu iz prostora druge tvrtke u istom vlasništvu u privatni objekt što je mnoge poznavaoce ovdašnjih prilika iznenadilo jer smatraju da je navodno riječ o nepotizmu. Povodom toga očitovali su se iz Hrvatske lutrije.

-Od svibnja 2015. godine poslujemo u prostoru Hrvatske pošte iz kojeg ćemo zbog novonastale situacije repozicionirati urede na adresu Miroslava Kraljevića 12, vlasništvo gospodina Borisa Koketija, u kojima smo poslovali od 1995. do 2015. godine. Osnovni razlog preseljenja je činjenica da je Hrvatska pošta iznajmila cijeli drugi kat svoje zgrade u Požegi  Ministarstvu poljoprivrede odnosno poljoprivrednim agencijama (Hrvatsko poljoprivredno-šumarska savjetodavna agencija, Uprava poljoprivrede i prehrambene industrije, Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane i Agencija plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju) čije aktivnosti otežavaju rad našim zaposlenicima, zbog velikog protoka ljudi i gužvi. S obzirom na to da ta situacija traje već neko vrijeme, donesena je odluka o preseljenju, a plan je da se preselimo sa 16. siječnja ove godine – stoji u odgovoru Službe za korporativne komunikacije Hrvatske lutrije u Zagrebu.

Unatoč tomu što dotične državne službe u zgradi pošte imaju dosta korisnika s razlogom se možemo pitati zar navedena tvrtka, Hrvatska lutrija, nije mogla unajmiti u prostor u prostorima neke druge tvrtke u državnom vlasništvu koja ih ima u Požegi. Primjerice dosta praznih prostora primjerenih ovoj namjeni ima u zgradama Hrvatskih šuma i drugim prostorima kojima je vlasnik država kojih se itekako na području grada Požege može pronaći. 

Kad smo već kod korištenja privatnih poslovnih prostora za državne tvrtke i institucije treba podsjetiti da u ovom gradu još ima primjerice nekih inspekcijskih službi smještenih u privatnim zgradama, pa je upitno što se i oni ne pronalaze adekvatne prostorije u državnom vlasništvu.

Za očekivati je da će preseljenja u prvom polugodištu ove godine još biti, posebice zbog objedinjavanja određenih inspekcijskih službi kada profunkcionira Državni inspektorat. U kojim če prostorima te službe naći svoje mjesto ostaje nam za vidjeti!?

0 Comment