„Požeški tamburaši“ – novi sastav okupio dobro znana sviračka imena toga kraja

Od početka ove godine na glazbenoj  sceni požeškog kraja pojavio se novi sastav, a nosi jednostavno i lako pamtljivo ime „Požeški tamburaši“. Već su imali nekoliko nastupa na priredbama, te na feštama za poslovne ljude i obiteljska okupljanja.

Sastav okuplja pet tamburaša, a to su Davorin Dado Lalić, kontra i vokal, Zdravko Knežević, prvi brač i vokal, zatim Matija Potnar(berda), Josip Kajfeš (drugi brač) i Zvonimir Balen na harmonici.

Svi su manje-više poznati široj javnosti jer su do sada svirali u tamburaškim sastavima kao što su „Rubato“, „Bezimeni“(„Bekrije“), „Srce bećarsko“ i drugi, a iza dijela ovih tamburaša je i estradna karijera u ranijim postavama jer su one imale vlastite pjesme izvedene na festivalima ili snimljene na nosačima zvuka.

Sudeći po dosadašnjoj bogatoj i dugoj karijeri ovih mladića što je donijelo dosta iskustva vidljivo je da će oni  sve to iskoristiti u novom sastavu što je garancija širokog repertoara koji će zasigurno zadovoljiti sve glazbene ukuse, čak i one malo zahtjevnije i probirljivije.

Kako smo saznali „Požeški tamburaši“ za sada nemaju estradnih ambicija jer ne planiraju ići na festivale i snimati vlastite pjesme, no vrijeme koje je pred njima pokazat će potpunu orijentaciju ekipe.

Inače repertoarom su izrazito široki jer pokrivaju cjelokupnu tamburašku glazbu, ali i onu blisku tome kao npr. izvorne i stare narodne pjesme kako iz hrvatskih krajeva(Lika, Dalmacija itd.), tako i iz zemalja našeg okruženja. Uz to ne libe su odsvirati i otpjevati i zabavnih skladbi koje su potrebne u prigodama gdje sviraju.

0 Comment