POŽEŠKI OGRANAK SVEČANO OBILJEŽIO 180 GODINA MATICE HRVATSKE: Požežani aktivno sudjelovali u radu najstarije udruge u Hrvatskoj /FOTO/

Autor: D.M.

Svečanost obilježavanja 180 godina Matice hrvatske u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Požegi održana je u Gradskom kazalištu Požega. Bogatom i sadržajnom programu s brojnim izvođačima predhodio je referat Anite Katić, predsjednice požeškog ogranka Matice hrvatske. Ona je govorila o Matici od osnivanja do danas s posebnim naglaskom na Požežane koji su aktivno sudjelovali u radu ili su na bilo koji način pomogli djelovanje najstarije udruge u Hrvatskoj. Tako je na primjer od osnivanja 1842. godine, četiri naredne godine prvi tajnik bio Požežanin Vjekoslav Babukić. U njenom referatu je bilo riječi i o radu požeškog ogranka .

Na vrijednom jubileju Matice čestitali su Mario Dominiković, tajnik Matice hrvatske iz Zagreba, dr.sc. Željko Glavić, gradonačelnik Grada Požege i Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije.

U programu su sudjeluju članovi Ogranka Matice hrvatske u Požegi: Miroslav Paulić, Mirolav Peroutka, Kristina Rupert, Marijana Ćorluka, Vesna Vlašić, Ivica Ciganović, Irena Kalan, Lana Derkač i Ljiljana Marić, glumac Gradskog kazališta Požega Dario Hak, učenica Katoličke gimnazije Požega Sara Alaber, učenice Gimnazije Požega Klara Malčići i Marta Matoković te gošće Nada Prkačin i Nora Vrselja. 

U glazbenom dijelu programa su sudjelovali Klapa sv. Lovro, Karla Najvirt, učenica Glazbene škole Požega i HKUD Vijenac iz Požege. Također je prikazan kratki dokumentarni film povodom 180. obljetnice Matice hrvatske redatelja Leona Rizmaula. Program je vodila kao uvijek elegantna i nadahnuta Nataša Puljašić. Svečanost su uveličali Martina Vlašić Iljakić, saborska zastupnica, prečasni Ivica Žuljević, Marija Šarić, gradonačelnica Grada Pleternice i Mile Pavičić, načelnik Općine Kaptol, te drugi uvaženi gosti.

Tekst i foto: D. Mirković

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek