Požeški Ličani ponovo okupili vrhunske likovnjake na svojoj koloniji

POŽEGA – Ličko zavičajno društvo „Vila Velebita“ organiziralo je već tradicionalnu svoju četvrtu likovnu koloniju, a ove godine je okupila blizu 30 likovnih umjetnika iz svih krajeva naše zemlje počevši od Zagreba i Koprivnice pa do Slavonskog Broda i Vinkovaca.

-Prošle godine smo imali internacionalni karakter kolonije, no zbog zauzetosti umjetnika ove godine imamo mnogo domaćih snaga kojima se zahvaljujem na dolasku i uključivanju u našu aktivnost – istakao je u pozdravnoj riječi sudionicima dr. Josip Fajdić, predsjednik „Vile Velebita“ koja svake godine daje krupan doprinos kulturnom životu Požege i cijelog kraja. Slike koje su stvorene ostaju u fundusu ove udruge.

-Nadam se da će i ove godine kolonija biti plodonosna kako je to bilo do sada. Dajte nam svoju sliku grada  kako ga vidite – istakao je otvarajući koloniju zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha i izrazio zahvalnost umjetnicima koje dolaze, stvaraju radove i ostavljaju ih na dar domaćinima.

Tijekom dana likovni umjetnici su na više lokacija u gradu i bližoj okolini stvarali svoje radove koristeći različite motive i tehnike slikanja.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment