Požeški karataši donijeli 24 medalje sa 4. Turnir Kupa Brčko

Požeški Karate-do klub ponovno bilježi uspjehe na natjecanjima. Imali su uspješan vikend na Ponovno uspješan vikend na 4. Turniru kup „Nade i prijateljstva Brčko 2018.. Natjecanje je organiziralo tamošnje Sportsko društvo Pobjednik i KBV „Sambo“ Brčko na koje se odazvalom 8 klubova iz Bosne i Hercegovine, Srbije te Hrvatske na kojem je nastupilo 150 natjecatelja.

Požeški klub predstavljalo je dvanaest natjecatelja koji su osvojili po nekoliko medalja u svojim kategorijama: Josip Vinković (1. i 3. mj.) Benedikt Tomašević (2. i 3. mj.), Luka Katić (1. i 3. mj.), Matej Mrakužić (3. i 2. mj.), Luka Markanjević (2. i 3. mj.), Matea Cindrić (3. i 2. mj.), Petar Gavran (1. i 3. mj.), Leon Cindrić (1. i 2. mj.).

Po prvi put na borilište su zakoračili i medalje osvojili Luka Vidović 8 godina (3. i 1. mj.), Matej Luketić (2. i 3. mj.), Petra Jurković ( 3. i 2. mj.), te odlična i velika mlada nada Ana Nicol Ferić 9 godina (1. i 1. mj.). Svi članovi kluba su se natjecali u karate katama i borbama. Sveukupno su požeški karataši osvojili 24 medalje: 7 zlatnih, 7 srebrnih i 10 brončanih medalja.

– Zadovoljan sam pokazanim umijećem naših natjecatelja i odličnom organizacijom natjecanja. Od naših je najuspješnija bila Ana Nicol Ferić, te Petar Gavran s dobrim i atraktivnim tehnikama. Do kraja godine nas očekuje organizacija seminara i polaganja za niže i više učeničke stupnjeve (kyu) – pojaseve – istakao je predsjednik kluba i trener Zdenko Oroz, koji je pozvao mlade i učenike da se upišu u karate klub, te u okušaju u ovom sportu. Treninzi se odvijaju u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc ponedjeljkom od 17-18h, Sportskoj dvorani Sokol utorkom 21-22,30h, subotom od 15,00-17,00h i nedjeljom od 10,00-12,00 h.

Tekst i foto: Karate-do

0 Comment