Požeški gospodarstvenici 2018. godinu ocijenili uspješnom, a 2019. očekuju rast plaća zaposlenicima

Na razmeđu smo dviju godina što je kao i ranije u ovakvim situacijama prilika za analizu prethodne i pogled na sljedeću godinu. Stoga smo požeškim gospodarstvenicima postavili pitanja o očekivanjima od 2018., te planovima i problemima koji slijede. Iz njihovih odgovora vidljivi su pomaci, ali i očekivanja za bolju sutrašnjicu i poboljšanja uvjeta poslovanja što podrazumijeva i rast primanja njihovih zaposlenika. Očigledno da optimizma ne manjka, a iz toga se zasigurno uz pomake u organizaciji, plasmanu i produktivnosti može očekivati daljnji napredak. Donosimo odgovore Gorana Šutala, vlasnika i predsjednika uprava Color emajla i Zdravka Jelčića, predsjednika uprave dd Spin Valis kojima se zahvaljujemo na uključivanju u ovaj napis uz želje za sretnu i uspješnu 2019. godinu.

Ocijenite godinu koja je na izmaku i koji su najveći problemi bili u vašoj proizvodnji i poslovanju?

GORAN ŠUTALO – Možemo reći da je ova godina bila uspješna za Color emajl, unatoč raznim poteškoćama koje smo imali, a to su problemi oko razvoja novih proizvoda, velikih troškova certificiranja, kao i u proizvodnji s nedostatkom prostora i kratkih rokova isporuka.

ZDRAVKO JELČIĆ – Godina 2018. bila je vrlo izazovna, iz više razloga: demografija, veliki odlazak mladih radnika osobito nekih specijalističkih zvanja (CNC majstori…), nadalje veliki rast određenih ulaznih troškova (struja, trošak plaće…) koji dodatno opterećuju produktivnost i konkurentnost proizvoda za inozemno tržište, te nužne investicije koje u dijelu opterećuju tekuće poslovanje i traže novo kreditno zaduženje.

Kakve očekujete financijske rezultate za 2018. godinu?

GORAN ŠUTALO – Unatoč svemu za 2018. godinu očekujemo blagi rast od tri do pet posto.

ZDRAVKO JELČIĆ – Financijski rezultat će u 2018. godini biti pozitivni, negdje na razini prethodne godine.

Koje su promjene osjetili vaši zaposlenici tijekom ove godine?

GORAN ŠUTALO – Naši zaposlenici su ove godine imali povećanje plaća od 20 posto, kao i povećanje godišnjeg odmora od dva dana, ali samo za nepušače. To je najveća promjena za naše zaposlenike, jer mi dugi niz godina redovito isplaćujemo božićnice.

ZDRAVKO JELČIĆ – Rast plaća, ali i pritisak na sve za bolju produktivnost, efikasnost, kvalitetu proizvoda i organizaciju kako bi zadržali konkurentnost naših proizvoda, na inozemnom tržištu.

Kako rješavate probleme s nedostatkom radne snage?

GORAN ŠUTALO – Smatramo da je naša zemlja ušla nespremna u Europsku uniju po pitanju radne snage, zbog otvaranja tržišta EU, koje su puno bogatije i uređenije od nas, pa zbog toga bilježimo veći odlazak kvalificirane i visokokvalificirane radne snage iz RH. Zbog neusklađenosti školstva i potrebe privrede, naša tvrtka je odlučila prekvalificirati i izvršiti obuku svih onih radnika koji žele raditi u metalnoj industriji, a nisu imali priliku to naučiti u školi ili su završili neki zanat za koji nemaju radno mjesto.

ZDRAVKO JELČIĆ – Za sada uspješno rješavamo, ali osjeća se sve veći nedostatak kvalitetnih stručnjaka, visokoobrazovanih i iskusnih radnika, a što sve više zabrinjava upravu Spin Valisa dd, a uz to prisutna je sve veća konkurencija u ponudi namještaja i drugih finalnih proizvoda na inozemnom tržištu.

Što Vas očekuje u 2019. godini i koje probleme nazirete?

GORAN ŠUTALO – U 2019. godini očekujemo zaustavljanje svih investicija u Color emajlu zato što za dosadašnja ulaganja moramo vraćati kredite, te planiramo još podići osobni dohodak svih radnika. Također očekujemo da ćemo u 2019. s izlaganjem na sajmovima u Lyonu i Frankfurtu dobiti nove kupce, te samim time i podići proizvodnju.

ZDRAVKO JELČIĆ – Nastavak investicijskog ciklusa, daljnji rast plaća i zadržavanja najboljih, rad svih na dizanju produktivnosti, učinkovitosti i kvalitete naših proizvoda, kao i nagrađivanje najboljih. Rast troška struje u 2019. očekujemo i do 20 posto, kao i mnogih drugih repromaterijala vezanih za energiju. Nadalje očekuje se rast cijena sirovine (hrasta) za 9 posto. Naglasak ćemo dati intenzivnom radu na boljoj organizaciji grupe Spin Valis dd i njezine ukupne učinkovitosti.

0 Comment