Požeške odbojkašice dijele treće mjesto sa Osječankama na Sportskim igrama mladih u Splitu

POŽEGA/SPLIT – Odbojkašice i odbojkaši iz cijele Hrvatske natjecali su se u dva dana u Splitu za titulu državnih prvaka u odbojci. Igralo se u dvije kategorije za djevojčice: 2003. godište i mlađe, te 2000. godišta i mlađe, a za dječake u kategoriji 2003. i mlađi.

Natjecatelje je uz burne navijače pozdravila i Maja Burazer, bivša reprezentativka Hrvatske, koja je dodijelila medalje te mladim odbojkašima podijelila svoja iskustva iz dugogodišne karijere. ”I sama sam se natjecala na Plazma Sportskim igrama mladih i znam koliko su ovakva događanja važna za promociju sporta i sportskog načina života”.

U kategoriji djevojaka 2003. godišta prvi je OK Split, drugoplasirani OK Kaštel Lukšić, dok treće mjesto dijele OK Osijek i OK Vallis Aurea iz Požege.

Sportske igre mladih su jedinstvena prilika za sve hrvatske školarce da provedu nezaboravne dane na moru uz osiguran smještaj, prijevoz do Splita i transfer do natjecanja, sve uz nadzor organizatora.

Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnih i srednjih škola da potpuno besplatno od travnja do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika).  Plazma Sportske igre mladih su u 22. godine postojanja okupile više od 1,5 milijun djece.

 

0 Comment