Požeške gradske tvrtke ne primaju kartice-sva plaćanja građana po principu “lova na sunce”

Došao sam na blagajnu jedne požeške gradske tvrtke u namjeri da platim dospjele račune za izvršenje komunalnih usluga u svojoj obiteljskoj kući, no ostao sam posramljen jer kod sebe nisam imao gotovog novca i zbog toga što sam račune namjeravao platiti bankovnom karticom – ispričao nam je svoju neugodnost jedan Požežanin koji je želio ostati anoniman, a njegova adresa i podaci su poznati našoj redakciji.

To ga je izuzetno neugodno iznenadilo jer je riječ o po njemu (ne)poslovnom odnosu na početku 21. stoljeća jer živimo u vremenu intenzivne informatizacije i suvremenih komunikacija tako da uzimanje kartice i plaćanje računa njome ne bi trebao biti čak ni izuzetak, a kamoli pravilo što je nažalost kod nas slučaj!

Naime, kako smo neslužbeno saznali, ni jedna komunalna tvrtka u ovom gradu ne prima bankovne kartice na svojim blagajnama već isključivo gotov novac ili kako bi ljudi popularno rekli prakticiraju solarno plaćanje tj. poznati staromodni način lova na sunce!

Nama bi bilo zanimljivo vidjeti njihovo obrazloženje. Stoga očekujemo da se očituju na ovaj slučaj, a njihove stavove spremni smo naravno objaviti na našim stranicama.

0 Comment