Požeška nogometna zvijezda Filip Uremović potpisao za ruski klub Rubin iz Kazana

Ovih se dana o tome tiho pričalo što se u konačnici i obistilo. Ruski nogometni klub Rubin iz Kazana prepoznao je kvalitete mlade nogometne zvijezde, Požežanina Filipa Uremovića koji je danas potpisao ugovor s tim klubom. Slobodni smo napisati, naš Filip, dokazao se na nogometnim terenima u Hrvatskoj, ali i Sloveniji odakle iz Olimpije nastavlja svoju karijeru u Rusiji.

Čista petica dočekala je Filipa u Rubinu koji će broj na dresu nositi, kojeg je danas preuzeo.

Na pozega.eu portalu pisali smo o nekim uspjesima Filipa Uremovića. Dokazao se na požeškim i veličkim nogometnim terenima nakon čega je potpisao ugovor s vinkovačkom Cibalijom. Iz Cibalije prelazi u Dinamo što je bio njegov dječački san.

Uremović je kao junior bio obrambeni igrač vinkovačkog prvoligaša i često je ulazio u prvu momčad za što je zaslužna njegova upornost, da ne govorimo o nogometnom umijeću koje je prepoznato pa je ga je selektor Ferdo Milina pozvao u državnu reprezentaciju uzrasne kategorije U 19 u kojoj je također zaigrao.

Kao kapetan druge momčadi zagrebačkog „Dinama“ Filip Uremović prešao je u prvi sastav i priključio se pripremama jesenskog prvaka Prve Hrvatske lige. Brzopotezno je napustio te pripreme i prešao u redove slovenskog prvoligaša „Olimpije“ iz Ljubljane. Može se reći da je svojom kvalitetom brzopotezno napustio i Olimpiju i zaputi se prema Rusiji i to u veliki Nogometni klub Rubin.

Nama za sada ništa drugo ne preostaje već uputiti iskrene čestitke našem Filipu za još jedan sjajan i poželjeti mu želje za daljnje napredovanje u karijeri profesionalnog nogometaša.

Foto: Privatna kolekcija F.U.

0 Comment