Pomozite nam otkriti uhljebe i prokazati svakog političara koji se bavi takvom rabotom

Evidentno je i mnogima dobro poznato koliko imamo uhljeba na ovom ili onom izmišljenom ili pak u manjoj mjeri upražnjenom radnom mjestu. Politika čini svoje i svatko svog zapošljava jer je u prilici to učiniti. Možda se nekad dogodi da neki anonimus zaluta i bude zaposlen na nekom radnom mjestu ali to su veoma rijetki primjeri.

Teško je krenuti s tom objavom i ne pogriješiti. Iz tog razloga pozivamo naše čitatelje da nam pomognu u prokazivanju takvih kako bi imena i prezimena odnosno srodstva s našim političarima bila što potpunija. Nećemo pogriješiti ako kažemo kako su zaposleni brojni kumovi, prijatelji, braća, sestre, sestrične i bratići, šogori, šogorice, supružnici, snahe, zetovi, djeca stranačkih prijatelja, prijatelji od prijatelja i neke druge srodne duše naših “dragih” političara koji glume poštenje i moralnost naglašavajući kako svi oni rade transparentno, po zakonu i sl.

Ako bi počeli s prozivkama i nekoga izostavili to od nas ne bi bilo korektno. Čvrsto smo odlučili progovoriti baš o svakom onom političaru za kojeg doznamo da je netko svog zaposlio po zakonu i natječaju ili pak bez ijednog od toga. Pozamašan je popis takvih kojeg gotovo svakodnevno dopunjujemo. Bit će to jako zanimljiv popis takvih zbog čega će mnogi ostati iznenađeni, a neki bez daha u nevjerici, pitajući se zar je to moguće.

Možda bi se moglo i prihvatiti, kako su neki nekog svog zaposlili. Taj ili ta ide na posao svaki dan, “nešto” radi i privređuje, prima plaću…..

Uvjereni smo da će jedan primjer jedne moralne vertikale, nezavisnog vijećnika u jednoj općini na području Požeško-slavonske županije pozivati  sve nadležne institucije da odrade svoj posao jer se u tom konkretnom slučaju zloupotrebljava položaj i ovlast, što čini čelni čovjek na državnoj razini, potaknut s lokalne. Upravo taj “lik”, uhljeb, uredno prima plaću iz državnog proračuna ništa ne radi, a uredno svakodnevno spletkari i glumi poštenjačinu s bogatom neslavnom karijerom. Nećemo se suzdržati u objavljivanju njegovog imena, lika i djela. Po dobivanju dodatnih odgovora na naš upit i dodatna pojašnjenja objavit ćemo o kome se točno radi iako mnogi, jako dobro, njega znaju, svakodnevno ga viđaju, a neki političari koji takve i slične postupke osuđuju i prozivaju često se s njim viđaju i “besjede” samo nam nije poznato o čemu, što nas u konačnici i ne zanima.

Dakle, pozivamo sve čitatelje da nam se s povjerenjem obrate, javno ili anonimno te da nam pomognu u prokazivanju onih političara koji su nekog svog uhljebili u neku od institucija, državnih tvrtki ili ustanova. Možete nam se obratiti na e mail: urednik@pozega.eu ili u inbox Facebook stranice Požega portal.

Foto: Ilustracija

0 Comment