Pomoćnica ministrice kulture Sanja Šaban u posjetu Požegi

POŽEGA – Na poziv je požeških HNS-ovaca pomoćnica ministrice kulture Sanja Šaban boravila je u Požegi gdje je posjetila nekoliko ustanova u kulturi od novoizgrađene glazbene škole do Gradske knjižnice i čitaonice u Požegi gdje su u tijeku vrijedni radovi nadogradnje. Upravo te radove većim dijelom financira Ministarstvo kulture.

Pomoćnica ministrice kulture Sanja Šaban

Ministarstvo kulture prema riječima pomoćnice Šaban potiče izgradnju, obnavljanje i rekonstrukciju ustanova u kulturi. “Imamo zadovoljstvo da se otvorila glazbena škola a i knjižnica u koju je ministarstvo iz investicijskih projekata od 2008. godine do danas uložilo 8,9 milijuna kuna, dok je od 2005. godine do danas uložilo 3,1 milijun kuna u knjižni fond. Mislim da je pravo zadovoljstvo ulagati u institucije koje koriste naši mladi i djeca. To je jedna pozitivna stvar i nastojat ćemo tako i dalje raditi, “rekla je pomoćnica Šaban podsjećajući kako se na području Požeško-slavonske županije dosta ulaže i u zaštitu kulturne baštine.

Zadovoljna potporom grada Požege i Ministarstva kulture je i ravnateljica gradske knjižnice i čitaonice Aleksandra Pavlović. ” Riječ je o višegodišnjem projektu u kojega je uloženo lani oko 2 milijuna kuna a toliko će biti i iduće godine. No dobra je vijest i da ćemo iduće godine iskoristiti i milijun 100 tisuća kuna dobivenih iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sustave grijanja i hlađenja”,rekla je Pavlović.

Pomoćnica ministrice Sanja Šaban u Požegi se upoznala i s radom Povijesne postrojbe „Trenkovi panduri“.

0 Comment