Policija zatekla 13 “Vincelovskih” vozača pod utjecajem alkohola: Najveća koncetracija kod jednog 1,69 promila

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, tijekom kojih je ukupno utvrđeno 52 prekršaja.

Od toga broja ističe se 13 vozača koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, 20 vozača je prekoračilo dopuštene brzine kretanja, 15 nisu koristila sigurnosni pojas, i po jedan vozač koji su  upravljali neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima, prije stjecanja prava na upravljanje i za vrijeme izrečene zabrane upravljanja motornim vozilima.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola kod vozača iznosila je 1,69 promila, dok je najveća utvrđena brzina kretanja bila 78 km/h. Tijekom vikenda 3 počinitelja prekršaja i to alkoholiziranosti su osobe koje su višestruki počinitelji prekršaja.

Zbog nažalost gotovo svakodnevnih izvješća o događajima u kojima su sudjelovale osobe pod utjecajem alkohola, unatoč preventivno-represivnim  aktivnostima koje se kontinuirano provode, još jednom apeliramo prema svima koji  konzumiraju alkoholna pića:

0 Comment