Pleterničke klupe koje nagriza zub vremena tužno progovaraju, gradonačelnica poručuje: „Građani ih koriste, bit će zamijenjene vjerojatno još ove godine“

Nekada su te klupe služile da se odmori umorno tijelo i još umornije noge, dok se čekao autobus ili neko drugo prijevozno sredstvo za odlazak u neko od paurskih ili graničarskih sela. Danas klupe u samom centru Pleternice nagriza zub vremena.

Upravo su te klupe ovih dana Devetnica u Pleternici “prizivale tužnim glasnom” brojne putnike namjernike koji su pokraj njih prolazili da ipak na njima mogu odmoriti svoje umorne hodočasničke noge, ma kakve god da jesu. Neki su se odvažili, sjeli i odahnuli, malo odmorili, a većina je njih pokraj njih prolazila upirući pogled u razmišljanju zar se i one nisu mogle urediti poput prekrasnog parka nasuprot njih.

Zbog čega one tako izgledaju zanimalo je i nas pa smo poslali upit gradonačelnici Pleternice Antoniji Jozić duboko uvjereni da joj je od brojnih investicija i gradilišta promaklo ono što mnoge bode u oči.

-Gradski park uređivan je u dvije faze, prvoj kad smo odradili izgradnju dječjeg igrališta i drugoj kad su popločene staze i postavljena javna rasvjeta. Projekt uređenja samog centra grada predviđa i uređenje dijelova s druge strane prometnice odnosno dijela ispred zgrade “stare pošte” te dijela kod kioska Tiska. Klupe za koje pitate nisu uklonjene zato što ih građani koriste, a bit će zamijenjene u sklopu uređenja tog dijela parka. Ako nam vrijeme dopusti to će biti još ove godine jer smo trenutno u fazi projektiranja klupa i izrade prototipa. Klupe koje se projektiraju bit će postavljene u cijelom gradu, u parku, na budućem Trgu bećarca te šetnici koja će se graditi uz rijeku Orljavu. Stoga još jedno kratko vrijeme molim svoje sugrađane za strpljenje i razumijevanje, a vjerujem da će biti izuzetno zadovoljni izvedenim – odgovor je gradonačelnice Jozić na naš upit vezano za te stare i dotrajale klupe.

Ostajemo u uvjerenju da će se sve odraditi kako je gradonačelnica Jozić rekla, a tome u prilog idu vrijedne investicije, brojna gradilišta i drugi radovi, za koje se gradonačelnica Jozić bori da ih odradi, provede dotjera do onog najmanjeg detalja.

Foto: D. Krstanović 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

0 Comment