Peterničkim umirovljenicima po prvi puta isplaćene božičnice: “Svaki iznos koji dobijete na dar znak je pažnje” /FOTOGALERIJA/

Po prvi puta grad Pleternica je u svom ovogodišnjem proračunu predvidio financijska sredstva za podjelu božičnica umirovljenicma sa svog područja koji imaju mirovinu manju od 1.500 kuna. Božičnice su isplaćivane svakom umirovljeniku po 100, 150 ili 200 kuna koji je iznos ovisio o visini same mirovine. Prema riječima pleterničke gradonačelnice Antonije Jozić, s kojom je na prigodnoj svečanosti bio i njen zamjenik Domagoj Katić, plan je u 2019. godini da se božičnice isplaćuju i onim umirovljenicima koji imaju mirovinu dvijetisuće kuna.

-Znam kako ovaj iznos nije velik, ali vjerujem da je svaki iznos koji ste dobili na dar jedan znak pažnje, da ćete ga potrošiti da svojim najbližima kupite neku sitnicu ili kupite nešto što vam je potrebno u blagdanskom razdoblju. Vama, vašim obiteljima, djeci, unučadima želim obilje Božjeg blagoslova za nadolazeće blagdane, da ove dane koji nas okupljaju u zajedništvu s obitelji provedete sa svojim najmilijima. Neka rođenje našeg Spasitelja Isusa Krista bude jedna velika radost u vašim srcima jer zajedništvo i ljubav, taj osjećaj koji dijelimo jedni prema drugima zapravo je ono što nas drži na životu, ono što nas kroz život nosi. Ovaj mali dar  je znak kako Grad Pleternica, ja i cijela naša uprava mislimo na vas – rekla je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

U sklopu prigodne svečanosti nastupili su u dramskom programu učenici Područne škole Gradac te Glazbene škole Požega – Područne škole Pleternica. 

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment