Parkiranje na Trgu Sv. Trojstva: “Kad sam se vratio imao sam što i vidjeti, zaderana mi je cijela strana auta”

POŽEGA – U posljednje vrijeme od svojih sugrađana sve češće čujemo priču kako im je netko zaderao, okrznuo ili udario u automobil. Takvih je slučajeva evidentno i u policijskim izvješćima u kojima se, između ostalog, navodi kako je došlo do napuštanja odnosno bijega s prometne nesreće.

-Parkirao sam uredno na parkirno mjesto tu na trgu (Trg Sv. Trojstva) i kad sam se vratio imao sam što i vidjeti. Zaderana mi je cijela strana auta – požalio nam se jedan sugrađanin. Šteta nije velika, ali ajde ti sad uđi u trag tko je i kad udari – dodao je.

I nije on jedini. Ovakvih situacija je zadnjih dana sve više. Neki prijave policiji, a neki i ne pokušavaju jer kažu, nema šanse da se počinitelj pronađe.

Brojni drugi gradovi na javnim parkiralištima imaju postavljene kamere. Investicija ne velika, a u ovakvim situacijama itekako dobro došla. Treba li Grad Požega, po uzoru na druge i manje i veće gradove, slijediti njihov primjer te postaviti kamere na ovakvim mjestima, prije svega na Trgu Sv. Trojstva.

Na parkiralištu iza Gradske kuće kamere postoje, no tamo se ovakve situacije događaju rjeđe. Nije ih toliko bilo ni na središnjem gradskom trgu do unatrag mjesec dana tvrde naši sugovornici koji su se nadovezali na priču o sve učestalijim oštećenjima vozila na Trgu sv. Trojstva.

-Prije je nekako bilo lakše parkirati. kao da su drukčije rasporedili parkirna mjesta. Teže je uparkirati. Evo samo malo pratite i gledajte kako se u ovom prvom redu brojni vozači muče parkirati vozilo. Tu su nešto promijenili što nisu trebali -dodaje naš sugovornik nastavljajući kako iscrtavanje u prvom redu nije najbolje napravljeno te da se bio bolji položaj parkiranja prije od ovog sadašnjeg.

Je li i to razlog sve učestalijim oštečenjima vozila na središnjem trgu vrijeme će pokazati!?

 

0 Comment