Ove godine još bogatiji i sadržajniji program na pleterničkom LIDAS-u

Tradicionalna pleternička manifestacija poznata kao LIDAS (Lipanjski dani amaterskog stvaralaštva) i ove godine počinje Glazbenim festivalom “Cvjetići glazbe” 9, lipnja, a nastavlja se nizom kulturnih, zabavnih, sportskih i gastro zbivanja sve do 29. lipnja. Najavili su to na konferenciji za novinare zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić i direktorica Turističke zajednice Marija Šarić.

Glazbeni festival “Cvjetići glazbe” kako je i uobičajeno, otvara nisku zbivanja, a u dvije večeri na Stadionu malih sportova čut će se popularne no i neke nove melodije. Od ove godine festival koji je postao nezaobilazni dio pleterničke prepoznatljivosti, ponovo ima i autorsku večer, naglasio je zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić.

-Želja nam je da se taj festival izdigne na jednu višu razinu, kao što je to bilo u prošlosti,tako da će ove godine djeca interpretirati,i autorske pjesme, 10. lipnja od 19,30 sati. U bogatstvu zbivanja teško je nešto izdvojiti, no, kako je naglasio Katić, tu je svakako Fišijada koja svake godine okupi sve veći broj natjecatelja, pa onda, posljedično i zadovoljnih posjetitelja “Fišijada će se održati 16. lipnja, a u sklopu ove gastro manifestacije organiziramo i Puzlle,igre mjesnih odbora, a tu je i prijenos utakmice Hrvatska – Nigerija. Osigurali smo veliki TV-ekran kako bi naši dragi gosti mogli uživati i u utakmici jr već imamo lijepih iskustava s gledanjem utakmica na Fišijadi – rekao je Katić.

O ostalim detaljima programa govorila je direktorica Turističke zajednice Marija Šarić.

-Uz festival i Fišijadu te smotru folklora koja će se održati 17. lipnja, ono što prati naše manifestacije su izložbe rukotvorina naših izlagača i OPG-ova, želimo ih sve prezentirati i pokazati što nudi Pleternica. Zadnji vikend, od 22. do 24. lipnja rezerviran je za Međunarodni konjički turnir, uz tradicionalni Sajam udruga i gospodarstvenika -rekla je Šarić.

Svojim sugrađanima uputila je i poziv: ”Prošle godine uveli smo izbor najljepše okućnice na području Grada Pleternice pa i ovom prilikom pozivam sve zainteresirane da prijave svoje okućnice za izbor najljepše. Mogu se prijaviti prva dva tjedna u lipnju, a nakon toga izlazi komisija, a proglašenje je 24. lipnja na Konjičkom turniru,” pozvala je Šarić Ovogodišnji LIDAS zaključit će koncert Željka Bebeka u Bilicama, 29. lipnja u organizaciji tamošnjeg mjesnog odbora, a pleternički domaćini uvjereni su kako će se veliki broj ne samo njihovih sugrađana već i gostiju odazvati na sva lipanjska zbivanja.Više detalja o programu LIDAS-a pogledajte na www.tz.pleternica.hr