OTVOREN DOM KULTURE ALILOVCI: Promovirana četvrta knjiga Ivice Ciganovića /FOTO/

ALILOVCI – Prigodnom svečanosti otvoren je Dom kulture u ovom selu nastao preuređenom starog zdanja koje je bilo derutno, a  sada će se koristiti za razne kulturne aktivnosti uključujući obnovu kulturno-umjetničkog društva.

-Za izmjenu krova, te vanjsko i unutrašnje uređenje utrošeno je 750 tisuća kuna od čega je 70 posto dalo Ministarstvo regionalnog razvoja – istakao je na otvaranju načelnik kaptolačke općine Mile Pavičić. Otvorenju je nazočio Davor Huška, pomoćnik ministrice tog ministarstva.

-Zajedništvom i spregom ljudi može se mnogo učiniti što potvrđuje i ovaj objekt, a posebno skrbimo o pet slavonskih županija – kazao je Davor Huška, nekadašnji prvi čovjek Pakraca. Dodao je da osobno pokušava pomoći svome kraju.

-Kultura,tradicija, ljepota i ponos su naša obaveza, a ovo je dokaz pune opravdanosti djelovanja ovdašnjih općina – kazao je u pozdravnoj riječi požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Riječi blagoslova uputio je kaptolčki župnik Mario Rašić.

Svečanost je nastavljena predstavljanjem knjige „Nedosanjani san“ koja je četvrti po redu uradak alilovačkog autora Ivice Ciganovića. Uz autora o tom vrijednom izdavačkom zahvatu govorili su prof. Ivanka Kanđera i Zdravko Ticl.

Riječ je o djelu koje oslikava ovaj kraj i njegovu prošlost, a prepoznaje se životni put  od rođenja njegovog autora Ivice Ciganovića prikazan kroz lik dječaka Tugomila.

/Foto: D. Mirković/
0 Comment