Ostaje li Požega bez 30-ak parkirnih mjesta u užem centru grada? Uvjereni smo da će gradonačelnik Puljašić sa svojim vjernim suradnicima iznaći prihvatljivo rješenje!

Za očekivati je da će najavljenom prodajom gradskog zemljišta u Županijskoj ulici vozači ostati uskraćeni za 30-ak parkirnih mjesta na javnom parkiralištu, onom uz zgradu Porezne uprave. To zemljište, koje je trenutno u funkciji javnog parkirališta, prema odluci Gradskog vijeća grada Požege, ide na prodaju i to neposrednom pogodbom, na kojem bi se trebala graditi zgrada Centra za socijalnu skrb.

Naime, Gradsko vijeće grada Požege donijelo je Odluku, na 10. sjednici održanoj, prije pola godine, 28. lipnja 2018., o prodaji nekretnine – zemljišta neposrednom pogodbom na kojem bi se trebala graditi zgrada Centra za socijalnu skrb Požega. U navedenoj Odluci se navodi kako se zemljište nalazi u Požegi u Županijskoj ulici na čestici k.č.br. 1394/1, površine od 619 m2, upisane u zemljišno-knjižni uložak z.k.ul.br. 5401, k.o. Požega upisane u zemljišne knjige koju vodi Općinski sud u Požegi.

Sa sigurnošću možemo očekivati velike probleme zbog pomanjkanja parkirnih mjesta kada dođe, i ako dođe, do prodaje navedenog zemljišta, koje je još uvijek kakvo takvo javno parkiralište. Neki će se s razlogom pitati može li se taj prostor nazivati javnim parkiralištem. Ono se tako naziva iako ne ispunjava niti one minimalne propisane uvjete da može služiti svojoj svrsi jer nije niti asfaltirano, a nema niti označenu horizontalnu i vertikalnu signalizaciju. Bez obzira na to vozači uredno kao takva parkirna mjesta koriste na kojem parkiraju svoje limene ljubimce, a grad Požega preko nadležnih službi naplaćuje korištenje tog parkirališta. Oni neodgovorni koji ne posegnu u džep da plate parkirnu kartu za jedan ili dva sata dobiju tzv. “kaznu”, obvezu da plate dnevnu parkirnu kartu.

Bilo kako bilo vozači su koristili taj prostor za parkiranje vozila i to većinom zaposlenici ustanova, institucija i drugih pravnih i fizičkih subjekata koji rade u neposrednoj blizini. Gdje će se oni parkirati kada tog parkirališnog prostora ne bude? Za sada nam nije poznato! Uvjereni smo da će aktualni požeški gradonačelnik Darko Puljašić sa svojim vjernim suradnicima iznaći adekvatno i prihvatljivo rješenje. Ipak, mogli bismo s punim pravom postaviti pitanje na kojem bi se mjestu moglo izgraditi parkiralište u neposrednoj blizini za toliki broj vozila. Kud vozači i ovako borbu vode gdje parkirati pojavljuje se još jedan dodatni koji će stvoriti velike probleme htjeli to neki priznati ili ne. Možda će gradonačelnik Puljašić dati savjet da se koristi parkiralište u Cirakijevoj ulici koje je gotovo uvijek poluprazno, a kojeg redovito koriste Auto škole kao svoj mini poligon. Plaćaju li oni korištenje tog parkirališta bit će zanimljivo taj razvoj situacije pratiti.

0 Comment