Okupili se maturanti triju razreda iz daleke 1958. godine /FOTO/

POŽEGA – Prije 60 godina napustili su školske klupe i velika većina od njih svoje školovanje nastavili na fakultetima, a neki od njih su stupili u radni odnos. Maturirali su daleke 1958. godine u požeškoj Gimnaziji. Tri razreda su imala oko 90 učenika, a razrednici su im bili pokojni profesori Ljubica Koydl, Branimir Kempf i Lazo Vuković. Neki među njima susreću se na ulicama grada Požege i međusobno druže. Život je učinio svoje, neki odselili iz Požege pa samo viđaju u različitim prigodama i na ovakvim obljetnicama.

– Evo na 60. obljetnicu okupili smo se bivši učenici iz tri razreda, od 90 učenika polovica je preminulo, a od 45 učenika na obljetnicu se odazvalo ukupno 17. Razišli smo se svuda po svijetu, ima nas u Kanadi, Izraelu, po Europi, u susjednoj državi Srbiji te po cijeloj Hrvatskoj, od Osijeka do Rijeke, Zagreba pa do Splita – rekao nam je Ivan Jurković poznati požeški vinar koji je jedan od organizatora obljetnice 60 godina mature.

Prije ručka uslijedilo je fotografiranje za uspomenu, a nakon toga svaki od učenika prisjetio se svojih lijepih uspomena za vrijeme školovanja.

Foto: A.P.

 

0 Comment