ODLAZAK POZNATOG SVIRAČA: Brojni znanci, prijatelji i rodbina ispratili na vječni počinak Đordanija Seiferta Đanija

POŽEGA – Iznenadna smrt poznatog svirača na harmonici i klavijaturama Đordanija Seiferta Đanija (1977.) zatekla je njegovu obitelj, ali i brojne prijatelje i znance. Uvijek vedar i raspoložen Đani je dugi niz  godina uveseljavao ljude na svadbama, zabavama, feštama i ugostiteljskim objektima ne samo u požeškom kraju već i daleko šire po Slavoniji, cijeloj zemlji, ali i izvan njenih granica.

Još kao mladi harmonikaš započeo je sviračku karijeru u niz glazbenih skupina, a kasnije u poznatom sastavu „Gloria“, te unazad petnaestak godina u jednom od najdugovječnijih i najpoznatijih slavonskih sastava „Zlatnim strunama“ iz Đurđenovca, koji su sada ostali bez vrijednog člana.

Kroz to razdoblje često je zasvirao sa Veličkim legendama, Castrumom iz Kaptola, te sa drugim tamburaškim sastavima ovog kraja.

Unazad nekoliko godina unatoč narušenom zdravlju radio je kao mehaničar strojeva u požeškoj konfekciji „Orljava“.

U njegovoj obitelji ostalo je dvoje maloljetne djece, te supruga kojima sada treba potpora. Svirači našičkog i požeškog kraja već su se na pogrebu upriličenom na gradskom groblju sv. Ilije organizirali i prikupili pomoć obitelji, a akcija prikupljanja među njima još traje u Požegi.

Uz nekoliko stotina rođaka, prijatelja i znanaca pokojnog Đanija pogrebni obred vodio je župnik Jozo Jurić iz župe Sv. Leopolda Mandića u Požegi.

Posljednji ispraćaj Đaniju priredili su i brojni požeški svirači ponajprije tamburaši koji su u ovoj tužnoj prigodi instrumentalno izveli prigodne skladbe kao što su Otiš’o je s mirisima jutra, Ima jedna duga cesta i Pjesma rastanka.

0 Comment