Obilježavanje Dana grada Kutjeva predstavama, priredbama, nogometnom utakmicom i koncertom Ivana Zaka

Kutjevački je gradonačelnik Josip Budimir na tiskovnoj konferenciji predstavio bogat i sadržajan program uoči Dana grada koji će se ove godine obilježiti 7.rujna. Drugu godinu aktualna gradska vlast na čelu s gradonačelnikom Budimirom priprema različite manifestacije i kulturna događanja poklanjajući ih svojim sugrađanima i svim dobrim ljudima koji se budu odlučili doći i uživati u onom što odabere i za sebe pronađe.

Službeno je Dan grada Kutjeva 8.rujna, o blagdanu Male Gospe. Upravo je taj dan proglašen da bude u znaku proslave Dana grada Kutjeva kojemu će se ususret održati kroz više večeri u ovom tjednu kazališne predstave, priredbe KUD-ova i njihove glazbenih večeri, stand ap komediju, nogometna utakmica i kao kruna svega u subotu, 8.rujna 2018. godine koncert Ivana Zaka.

-Još uvijek smo mlado rukovodstvo u gradu, koje nema puno iskustva, ali jedinstveni smo u želji da našim građanima kroz cijeli tjedan priredimo i dostojno svi zajedno proslavimo Dan grada. Prijašnjih godina za to nismo imali niti sredstava, a evo ove godine pokušali smo organizirati program za sve generacije i sve naše sugrađane, program kroz cijeli tjedan – rekao je u uvodu tiskovne konferencije Josip Budimir, gradonačelnik Kutjeva nastavljajući nabrajati sadržajne programe uoči Dana grada.

-Već smo za utorak 4. rujna od 17 sati u Kino dvorani organizirali kazališnu predstavu za djecu „Grga Čvarak“ koju izvodi Kazališna scena iz Velike Gorice a u kojoj glume Ana Vilenica, Mateo Vidačić, Tomislav Krstanović. U srijedu 5.rujna u Kinodvorani od 20 sati imamo priređenu kulturno-glazbenu večer pod nazivom „Kutjevu za njegov dan“ u kojoj sudjeluju naši KUD-ovi, KUD Bektež i KUD Poljadija Grabarje sa svojim pjevačkim i plesnim skupinama, Češka beseda iz Bjeliševca, Mješoviti pjevački zbor umirovljenika Kutjevo pjesnici i recitatori te mladi literarci iz OŠ Zdenka Turkovića u Kutjevu. Svi oni će se predstaviti s kulturnim bogatstvom i identitetom Kutjeva – nastavio je Budimir dodajući kako je za četvrtak 6.rujna u Kino dvorani na programu kazališna predstava za odrasle „I živjele su sretno“ u izvedbi Scene Gorica.

-U petak 7.rujna je ujedno i službeni dan obilježavanja Dana grada Kutjevo, koji započinje u 10 sati polaganjem vijenaca kod središnjeg križa na groblju sv. Marka u Kutjevu, nastavlja se svečanom sjednicom Gradskog vijeća grada Kutjeva u Kino dvorani i prigodnim domjenkom u restoranu Vinogradarstva Kutjeva d.d. Na sjednici ćemo predstaviti sve što je napravljeno u protekloj godini i iznijeti planove za naredno razdoblje – istakao je gradonačelnik Josip Budimir zaključujući s najavom svečanog euharistijskog slavlja u petak, 7.rujna u 18,30 sati te onog centralnog na sam Dan grada Kutjeva, Malu Gospu u 11 sati koje će svečano misno slavlje predvoditi mjesni požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević

Subotnje poslijepodne rezervirano je za sport i to redovno 3. kolo Međužupanijske nogometne lige na kojoj će domaćin na sportskim terenima odmjeriti sa susjednom ekipom iz Našica. Nakon sportskih minuta i malo odmora slijedi nastup i koncert Ivana Zaka od 20 sati na Sportsko rekreacijskom centru Kutjevo koji je za sve njegove poklonike besplatan – Grad Kutjevo svojim sugrađanima i gostima upriličuje besplatan ulaz kako bi proveli ugodnu zabavnu večer.

Dan poslije Male Gospe, malo humora i zabave, 9.rujna od 20 sati u Kino dvorani Željko Pervan, stand ap komičar nastupit će sa zanimljivom komedijom “Na hladnom betonu”.

0 Comment