Novih 15 stipendista grada Pleternice potpisalo ugovore o stipendiranju: “Nakon završetka studija očekujemo da se vratite u svoju sredinu” /FOTO/

Po 700 kuna mjesečno grad Pleternica će stipendirati 15 studenata sa svog područja i time olakšati studiranje kao i boravak studentima izvan područja Požeško-slavonske županije što je velika pomoć njihovim obiteljima. U kratkom druženju sa studentima pri potpisivanju ugovora bio je zamjenik pleterničke gradonačelnice Domagoj Katić.

-Grad Pleternica će stipendirati 15 novih stipendista do kraja njihovog studija, a taj iznos će u neku ruku pomoći i olakšati školovanje vama i vašim roditeljima. Mi u gradu Pleternica radimo na dosta projekata Europske unije, po pitanju infrastrukture, turizma i proširenja kapaciteta vrtića i srednje škole, završavamo novi IT inkubator u kojemu će i netko od vas sigurno pronaći prostor za svoje poduzetničke ideje i sami pokrenuti svoj posao. Nakon završetka studija mi očekujemo da se vratite u svoju sredinu i nađete svoje mjesto pod suncem u gradu Pleternici, jer kod kuće je ipak najljepše. Imamo na raspolaganju i sredstva grada Pleternice, ali i sredstva EU za poticanje samozapošljavanja i pokretanja svoga biznisa. Za sve vas koji budete početnici imamo na raspolaganju dva poduzetnička inkubatora. Prvi je za sada popunjen, ali već neki poduzetnici kreću graditi svoje poslovne prostore i u poduzetnički inkubator mogu doći novi poduzetnici – rekao je Domagoj Katić, zamjenik pleterničke gradonačelnice u razgovoru sa studentima.

0 Comment