Novi sjaj stare pleterničke kino dvorane

Kako je bilo i najavljivano stara pleternička kino dvorana uz novu svrhu dobiva nove obrise i vizuru te će svojim dovršetkom postati Interpretacijski centar Terra Panonica. Zahvaljujući sredstvima Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u financijskom razdoblju 2014. – 2020. Grad Pleternica je nositelj projekta ukupne vrijednosti 24.718.714,00kuna, od čega Europska unija sufinancira 19.617.772,61 kuna. Projekt se provodi 47 mjeseci, a partneri projekta su Javna ustanova za upravljanje zaštićenimpodručjem Požeško – slavonske županije i Turistička zajednica Grada Pleternice.
Domagoj Katić, voditelj projekta prezentirao je važnost projekta Terra Panonica kojim će se osigurati trajna infrastruktura i polazišna točka svim ljubiteljima prirode koja u Požeško-slavonskoj županiji svoj potencijal temelji na ekološkoj mreži NATURA 2000, velikoj bioraznolikosti biljnih i životinjskih vrsta i nalazištima fosila Panonskog mora starih preko 24 milijuna godina. Dovršetkom projekta i uspostavljanjem sustava upravljanja navedeni potencijali će se stavili u svrhu gospodarskog i turističkog razvoja cijele županije uz istovremeno razvijanje svijesti o zaštiti prirode i očuvanju prirodne baštine svih stanovnika Pleternice i Požeško-slavonske županje i posjetitelja Centra .
 
– Svjesni smo prekrasnog prostora u kojem živimo, ali također i činjenice da veliku različitost flore i faune koju imamo na ovom području slabo koristimo i prezentiramo. To je jedan od razloga zbog čega je ovaj projekt važan za naš kraj jer uz samu infrastrukturu imamo i velik broj edukacija koji se nastavlja i završetkom projekta. Uz same edukacije projekt obuhvaća i terenske posjete, dane otvorenih vrata, volonterske akcije u prirodi i slično. Sve navedene aktivnosti direktno i indirektno poboljšati će turističku ponudu Grada Pleternice i Požeško – slavonske županije što će rezultirati većim brojem noćenja, većim priljevom novca u turistički sektor gospodarstva i lokalni proračun iz područja turizma – izjavila je gradonačelnica Grada Pleternice, Antonija Jozić.
0 Comment