Novi presretač – lovac prebrzih vozača na požeško-slavonskim prometnicama /FOTO/

Požeška policija bogatija je za još jedno vozilo i to ono koje će loviti prebrze vozače na požeško-slavonskim prometnicama.

Ovih je dana na Policijskoj akademiji u Zagrebu održana svečana primopredaja 78 novih vozila iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa ukupne vrijednosti oko 29 milijuna kuna s PDV-om. Jedno od tih vozila dobilo je “adresu” – Policijska uprava požeško-slavonska, a radi se o potpuno novom vozilu sa svom potrebitom opremom Audiju A4 kojemu baš neće moći pobjeći niti oni najbrži ili bolje rečeno najspretniji jer među policijskim službenicima ima još spretnijih i iskusnijih koji su u svom dosadašnjem radu na sličnim vozilima jako dobro “ispekli” zanat.

Oni koji su bili na „Danima otvorenih vrata policije i Policijske akademije“ u Požegi mogli su vidjeti to vozilo, vrhunski opremljeni Audi A4, koji će “krstariti” požeško-slavonskim cestama. Zatekli smo i zamjenika načelnika Policijske uprave požeško-slavonske Dalibora Bauera u razgledavanju presretača – novog vozila koje bi u svakom slučaju trebalo dati doprinos u smanjenju broja prometnih nesreća ali i preventivnom djelovanju jer kad se proširi priča gradom da je presretač na cesti kod vozača se odmah probudi svijest savjesnijih sudionika u prometu.

Prilikom primopredaje vozila u Zagrebu, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović naglasio je kako presretači već u prvoj godini korištenja isplate sve svoje troškove, ne samo troškove vozila nego i održavanja.

-Na jednu kunu za vrijeme eksploatacije svaki od njih zaradi 4,3 kune. Međutim, poanta je da se kontrolira brzina koja je jedna od najvećih razloga nesreća na našim cestama, a i sama njihova nazočnost djeluje preventivno na vozače – rekao je ministar Božinović.

0 Comment