Nikad veći broj traktorista na utrci u Kutjevu /FOTOGALERIJA/: Njabolji među najboljima u svojim skupinama Franjo Ašembrener, Ivan Tomić, Branko Pilaš i Ivan Šakota

Ovogodišnji Festival graševine u Kutjevu obilovao je različitim događanjima, stručnim simpozijima, gospodarskim i kulturno-umjetničkim programima.

Jučerašnja manifestacija, utrka traktora na koju se odazvalo 29 natjecatelja plijenila je pozornost brojne publike, od onih najmanjih do najstarijih generacijama. Na utrci svoje spretnosti u četiri skupine, Old Timer, Vinogradarski traktori, Traktori do 120 ks te traktori iznad 120 ks pokazali su iskusni traktoristi od kojih su među najboljima proglašeni najbolji.

U skupini Old Timer između tri natjecatelja najbrži je bio Franjo Ašembrener s traktorom Guldner koji je imao prolazno vrijeme (minuta) 2:04:80. Najbrži u skupini Vinogradarski traktor, u kojoj se natjecalo pet traktora, pobjedu je odnio traktorist Vina Galić, Ivan Tomić, s traktorom Fendt s prolaznim vremenom 1:49:45. Najviše natjecatelja je bilo u skupini do 120 ks njih 12, a pobjedu je odnio Branko Pilaš koji je upravljao traktorom Class Arion 430 110 ks vozeći od starta do cilja 1:42:49. Skupina traktora iznad 120 ks imala je 9 natjecatelja a pobjedu nosi PPU Malnar – vozač Ivan Šakota s traktorom Optum koji kroz cilj prolazi vozeći 1:49:22.

Svoj veliki doprinos utrci traktora dala je Udruga orača Požeško-slavonske županije i Udruga Ledina te članovi Moto kluba Velika koji su bili mjeritelji vremena. Nagrade pobjednicima uručio je kutjevački gradonačelnik Josip Budimir i njegova gošća, načelnica općine Lovreć Anita Nosić

Centralni dio manifestacije Festivala graševine obogaćena je izložbom slika – klonijom uz vinare koji su pod šatorom na svojim štandovima predstavili svoje vrhunske kapljice. U ponudi je bila i bogata gastro ponuda.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment