Ne želimo ministra koji će guliti krumpire, već onog koji će osigurati Slavoncima korist od turizma  

Autor: DK

blankPOŽEGA/PLETERNICA/BIZOVAC – Koalicija Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje (HDSSB) i Hrvatske konzervativne stranke (HKS) za predstojeće parlamentarne izbore za  četvrtu i petu izbornu jedinicu predstavljena je na farmi muznih krava u Bizovcu.  Kako smo saznali u petoj izbornoj jedinici s područja Požeško-slavonske županije na listi će ispred HKS-a biti Marija Didović iz Pleternice.

Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin je naglasio kako su mjesto predstavljanja koalicije izabrali jer simbolizira stanje u Slavoniji i Baranji.

blank

Dragan Vulin, predsjednik HDSSB-a

-Tražeći farmu krava vjerujte nismo imali puno izbora, jer se sve manje seljaka u našoj regiji bavi mljekarstvom, ali i poljoprivredom općenito – rekao je Vulin dodavši  kako se kroz sve godine djelovanja HDSSB-a pokazalo da se jedini bore za interese Slavonije i Baranje.  To je potkrijepio daljnjom izjavom.

-Most se bori za Metković, Bandić za Zagreb, IDS za Istru, a ljudi u Slavoniji, siguran sam, prepoznali su našu beskompromisnu borbu za interese naše regije, a zajedno sa našim koalicijskim partnerom HKS-om, s kojim dijelimo mnoge stavove, nastavit ćemo ovu borbu za regiju – zaključio je Vulin.

blank

Ruža Tomašić, predsjednica HKS-a

Ruža Tomašić, predsjednica Hrvatske konzervativne stranke i zastupnica u Europskom parlamentu naglasila je kako koalicijom s HDSSB-om želi pomoći Slavoniji i Baranji.

-Ja živim na Korčuli, pa sam se u Europskom parlamentu borila za pomoć otocima. Kako sam iz Velike Kopanice osjećam dužnost da pomognem i Slavoniji i Baranji, a to mogu kroz koaliciju s HDSSB-om – rekla je Tomašić i dodala da je sramotno da Hrvatska nije povukla 1,2 milijardi Eura iz europskih fondova, namijenjenih poljoprivredi.  Također se dotakla i srbijanskih optužbi, koje terete hrvatske branitelje za navodne zločine iz Domovinskog rata, te je istaknula da Hrvatska treba revidirati zakon o oprostu, te procesuirati sve one koji izvršili ratne zločine nad hrvatskim pučanstvom -naglasila je.

blank

Branko Polić, predsjednik HKS-a Požeško-slavonske županije

 -Naša koalicija je regionalnog karaktera, Slavonija i Baranja su na dnu, da bi se nešto promijenilo, trebaju nam hrabri ljudi, a ne ulizice kojih smo se nagledali ili ih još gledamo. Jasno je da mi zahtijevamo  da ministar poljoprivrede bude iz naših redova i da se Ministarstvo preseli u Slavoniju, želimo ministra koji neće guliti krumpire nego onog koji će osigurati proizvodnjom i prodajom hrane iz ovog kraja da žitelji imaju koristi i profita od turizma- ističe predsjednik HKS-a Požeško-slavonske županije Branko Polić.

blank

Marija Didović i Ruža Tomašić

Kandidatkinja na listi Marija Didović rođena je 9. rujna1984. godine u Novoj Gradišci,završila Ekonomsko-birotehničku školu u Požegi-smjer ekonomski tehničar,bavi se direktnom prodajom i jedna je od vodećih prodavača kozmetike u RH,udana,majka dvoje djece.

Ona je aktivna u zajednici,član je župnog pleterničkog crkvenog zbora,članica nadzornog odbora Društva naša djeca Pleternica, te članica Vijeća roditelja OŠ “Fra Kaje Adžića” Pleternica.

U HKS-u obnaša funkciju županijske tajnice Požeško-slavonske županije od 2015. godine, a 2016. godine godine izabrana je u Glavni odbor stranke.

-Očekujem da ćemo proći u slavonskim izbornim jedinicama, uvjerena sam u to jer imamo mnogo kvalitetnih osoba na listama- kazala nam je Marija Didović.

 

 

Komentiraj: