Nastupili KUD-ovi i literarci na manifestaciji “Kutjevu za njegov dan” /FOTOGALERIJA/

U sklopu obilježavanje Dana grada održana je kulturno-zabavna večer “Kutjevu za njegov dan” na kojoj su nastupila kulturno umjetnička društva s kutjevačkog područja čiji su članovi izveli brojne skladbe.

Na početku kulturno-zabavne večeri sve sudionike i goste pozdravio je kutjevački gradonačelnik Josip Budimir zahvalivši svima onima koji čuvaju i njeguju tradiciju svog zavičaja i time daju svoj doprinos što većoj prepoznatljivosti kraju u kojem žive.

Minutom šutnje odana je počast Mariji Kukić, pjesnikinji iz Kutjeva koja je iznenada preminula, a prije godinu dana ona je na istom mjestu i bila revna sudionica davši svoj doprinos održavanju manifestacije “Kutjevu za njegov dan”.

Na kulturno-zabavnoj večeri predstavili su se, KUD Bektež, učenik Zaharije Matijević, sa svojim literarnim radom, KUD Češka beseda iz Bjeliševca, Ljerka Šestak koja je pročitala svoju pjesmu, KUD Poljadija iz Grabarja, učenica Sara Grgić sa svojim literarnim radom, Muška pjevačka skupina Grabarčani iz Grabarja, Pjevački zbor Matice umirovljenika grada Kutjeva te mladi tamburaši De Gotho iz Grabarja.

Večeras se nastavlja obilježavanje Dana grada Kutjeva u Kino dvorani gdje će se izvesti kazališna predstava za odrasle „I živjele su sretno“ u izvedbi Scene Gorica.

Foto: D. Krstanović

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment