NASTAVLJENE VINSKE VEČERI POŽEŠKIH VINARA: Predstavili se Bartolović i Perić /FOTO/

POŽEGA – Samo desetak dana nakon otvorenja prostorija požeške Udruge vinogradara i voćara “Stjepan Koydl”u Kanižlićevoj ulici bilježe novu aktivnost. Riječ je o drugim bu nizu Požeških vinskih večerima. Tako su se i oni uključili u manifestacije obilježavanja Grgureva i Dana Grada Požege. Riječ je o predstavljanju članova i njihovih vina. Sinoć su to učinili Perić i Bartolović. Riječ je o dvojici većih vinara čiji su vinogradi u kaptolačkom vinogorju. Bartolovićev je podrum u Požegi a Perićev u Ramanovcima.

Da je riječ o ozbiljnim vinarima vidjelo se iz njihove ponude. Svaki se predstavio s desetak vina raznih godišta.Bilo je tu mladih Graševina lepršavog slatkastog okusa, suhih, poluslatkih i desertnih vina, kao i starijih već odležalih kupaža crnih vina.

Osim u vinima,nazočni vinari, Požežani i gosti, uglavnom članovi povijesnih postrojbi uživali su i u atraktivnom podzemnom ambijentu podruma. Treće, Požeške vinske večeri nasta nastavljaju se idućeg petka s predstavljanjem drugih članova udruge.

Foto: D. Mirković