Nastavlja se suradnja Požeške biskupije i “Renovabisa”: U planu novi projekti u školstvu i socijalnom području

POŽEGA – Predstavnik njemačke Zaklade „Renovabis“, dr. Jörg Basten, zadužen za Hrvatsku posjetio je Požešku biskupiju i njenog mjesnog ordinarija msgr. dr. Antuna Škvirčevića. 
 
Dr. Basten razgovarao je s požeškim biskupom o projektima koje Požeška biskupija nastoji ostvarivati na području odgoja i obrazovanja. Biskup je zahvalio „Renovabisu“ za novčanu potporu koju je minulih godina pružio Biskupiji u izgradnji i uređenju zgrada u Požegi u kojima djeluje Katolička gimnazija i Katolička osnovna škola. Razmotrili su biskupijske trenutačne potrebe prostora s obzirom na Katoličku klasičnu gimnaziju i Katoličku osnovnu školu u Virovitici. 
 
Predstojnik ureda Požeške biskupije za katoličke škole Ivica Žuljević predstavio je „Renovabisovu“ predstavniku projekt dogradnje školske zgrade u Virovitici, trenutačno stanje radova te financijske troškove s time povezane. Zahvalio je na pomoći koju je „Renovabis“ pružio u 
uređenju podrumskog dijela spomenute zgrade za potrebe školske knjižnice, kuhinje, blagovaonice za djecu u produženom boravku te kapele. 
 
Dr. Basten je  pohvalio suradnju Požeške biskupije s „Renovabisom“ i izrazio uvjerenje da će ta ustanova uskoro odobriti obećanu potporu za virovitičku gradnju koja je u tijeku. 

Razgovalo se i o suradnji na drugim projektima, prvenstveno socijalne naravi.

Drugog dana posjeta dr. Basten je u pratnji biskupa i predstojnika Ureda za katoličke škole posjetio požešku crkvu sv. Lovre, Katedralu i Dijecezanski muzej, a potom Katoličku gimnaziju i Katoličku osnovnu školu u Požegi.

Učenici Gimnazije i Osnovne škole pozdravili su uglednog gosta na njemačkom jeziku i pjesmom, prikazavši ukratko svoj rad i izrazivši zahvalnost „Renovabisu“ za potporu koju daje njihovim školama. 

0 Comment