NASTAVAK SURADNJE SPORTAŠA: „Parasani“ gostuju kod Ličana 9. lipnja

GOLOBRDCI – Početkom 80-tih godina prošlog stoljeća predsjednici klubova Božo Čačić (NK Velebit) iz Zapadnog Berlina, Ivan Šikić (NK Velebit Žabica kraj Gospića) i Stipe Romić(NK Parasan Golobrdci) započeli su priču godišnjeg druženja ova tri kluba i održavanja turnira u sjedištima klubova. Druženja su trajala po tri dana, spavalo se po kućama i jedva bi dočekali iduće druženje koje je uvijek bilo u drugom mjestu. I tako 4-5 puta dok ih neprilike, pa i ratne nisu zaustavile.
Nogometni klub Parasan osnovan je prije 62 godine, iako su ponekad i prije odigravane utakmice ili turniri. Na kraju nogometnog prvenstva 2017/18. osvojio je prvo mjesto u Trećoj županijskoj ligi Požeško-slavonskoj i prelazak u Drugu županijsku ligu.
Kroz svoju povijest prolazio je različita razdoblja s više ili manje sportskog uspjeha do Prve županijske lige ili u kup natjecanju. Najveća zadovoljstva su bila u odgoju djece i mladih, a nama starijima sportska druženja i prijateljstva, pogotovo izvan redovnog takmičenja.
Tako su 1986. godine proslavili 30 godina postojanja NK Parasana u Golobrdcima. Za svoju 50 obljetnicu klub je izdao sportsku monografiju NK Parasan 1956. – 2006., koju je napisao mještanin i nekadašnji igrač kluba Đuro Mesić. Značajno je istaći da je NK Parasan dao četiri poginula branitelja u Domovinskom ratu: Ivan Čuljak, Josip Koutni, Stjepan Turkalj i Ivica Zovko. Koliko znamo, toliko su poginulih branitelja imali i prijatelji u Velebitu(Žabica), što bi rekao da je Božja poveznica.
Zato posebno raduje ponovni susret 9. lipnja u Lici i obnova prijateljstva Parasana i Velebita što će se zasigurno znati čuvati za buduća pokoljenja ljubitelja nogometa.

0 Comment