Nakon teške godine Gradsko KUD Požega ima mlado čelništvo koje najavljuje brojne aktivnosti

PODNIJELI SU PROJEKTE NA LOKALNOJ I DRŽAVNOJ RAZINI, TE OČEKUJU SREDSTVA ZA NJIHOVO OSTVARENJE

Gradsko kulturno-umjetničko društvo Požega sada ima više od 30 članova u četiri sekcije: dječjoj i odrasloj folklornoj, te pjevačkoj i tamburaškoj. Unazad nekoliko mjeseci izabrano je novo rukovodstvo koje čine mlade osobe uključene u rad društva usmjeren na očuvanje tradicijskih vrijednosti i običaja ovog kraja.

-Ova godina bila nam je izuzetno teška, no očekujem do se to promijeni – kazala je predsjednica Hana Mijatović. U rad su uključili nove stručne voditelje. Uz dosadašnju voditeljicu dječjih folkloraša Mirjanu Petošić Vranić odraslu folklornu skupinu vodi folklorni pedagog Nikola Kramar iz Nove Gradiške, a tamburašku sekciju prof. glazbe Valentin Petranović.

-Predali smo dosta projekata gradu Požegi, kojemu smo zahvalni za potporu u radu, zatim županiji, te ministarstvima od kojih očekujemo sredstva za ostvarenje – ističe u nastavku Hana Mijatović.

Sada imaju probe svake nedjelje u 17 sati u požeškoj sportskoj dvorani „Sokol“, te pozivaju sve one koji vole našu baštinu, pjesme i običaje da im se priključe jer namjeravaju uključiti više novih osoba u rad svih sekcija neovisno o životnoj dobi zainteresiranih.

0 Comment